Ikke særlig fristende å ta sklia på lekeplassen i sentrum fredag morgen.

Ikke særlig fristende å ta sklia på lekeplassen i sentrum fredag morgen. Foto: Randi Grete Kalseth Iversen

Kald og flott helg i vente:

Vinterens kaldeste natt

Vinterkulda har festet grepet på Oppdal og onsdag opplevde vi vinterens kaldeste natt med -15,6 grader.

Onsdag ble det målt – 15,6 ved Sæter værstasjon, natt til fredag har det vært nede i -14,7 grader på det kaldeste. Nå klokka elleve var det -13,3 grader.

Det er de offisielle tallene, men det er målt langt lavere temperaturer andre steder i Oppdal ifølge nettverket Netatmo som har private værstasjoner.

I serntrum er det målt -22 grader, og ved Oppdal skistadion i Kåsen ble det målt -23,7 grader i natt viser temperaturmåleren som er installert der.

Kaldest i Trøndelag i morges var Røros som klokka 7 hadde –25,6 grader, mens Folldal hadde -27,7 grader, viser oversikten over observasjoner Norge rundt i morges.

Kulda vil ifølge yr.no holde seg til og med søndag, men temperaturen stiger noe søndag. Begge dager blir det ifølge yr sol og kaldt vær.

Lørdag åpner skiheisene i Oppdal, og skiheissjef Arnulf Erdal understreker at det er stor forskjell på temperaturene nede i sentrum og oppe i Vangslia. Ofte kan det være mer enn ti grader mildere oppe i heisen, som betyr at temperaturen i Vangslia lørdag trolig vil ligge rundt null grader.

 

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert