Utflytta oppdaling Ingrid Ovedie Volden har med sin debutbok «Alt som teller», og sin ferske bok «Hjertet er en knyttneve», i løpet av kort tid etablert seg som en av Norges mest løfterike forfattere innen barne- og ungdomslitteratur.

Utflytta oppdaling Ingrid Ovedie Volden har med sin debutbok «Alt som teller», og sin ferske bok «Hjertet er en knyttneve», i løpet av kort tid etablert seg som en av Norges mest løfterike forfattere innen barne- og ungdomslitteratur. Foto: Oddbjørn Steffensen

Får ros og pris i tysk storavis:

Wunderbar!

Ingrid Ovedie Volden får superanmeldelse i den tyske storavisen Die Zeit - og hedres med avisens månedlig bokpris i samme slengen for den tyske utgaven av debutsuksessen «Alt som teller».

Det er anmelder Judith Scholter som har skrevet anmeldelsen i den velrennomerte avisen. I en grundig anmeldelse hyller hun måten den oppdalsfødte forfatteren tegner de store eksistensielle linjene på i debutboken om 13-åringen Petras vei fra barn til ungdom.

Den kom i 2013, og «Alt som teller» fikk overstrømmende kritikker i norske aviser. Både Dagbladet og Adresseavisen trillet en femmer, og en rekke anmeldere hadde den blant sine favoritt barne- og ungdomsbøker i 2016.

Den tyske utgaven har tittelen «Unendlich mal, unendlich mal mehr», og anmelderen mener den store styrken i den lille romanen er at Volden skildrer det helt grunnleggende med bare noen få pennestrøk.

«Herreminhatt. Debutboka mi «Alt som teller», som i høst ble utgitt på tysk, har i dag fått en lang og aldeles nydelig anmeldelse i selveste Die Zeit», skriver Volden på sin facebookside.

Og som ikke det er nok har boka også fått den tyske avisens «Luchs-preis» for barne- og ungdomslitteratur i januar.

Boka har blitt oversatt til flere språk, og kan nå leses av barn i mange land – en bok som handler nettopp om retten barn har til å vokse opp i en sikker verden.

Boka handler om Petra som elsker partall, og blir kvalm av pi og oddetall. Hovedpersonens navn er forøvrig ikke tilfeldig valgt, avslørte debutanten overfor OPP i 2016.

– Jeg ville ha et navn jeg kunne identifisere meg med, og valgte derfor bestemors fornavn på hovedkarakteren og hun het Petra Ovedie.

 

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert