Røddesneshuset ble bygd i 1924 av eierne av daværende Bjerklund hotell, senere Hotel Nor.

Røddesneshuset ble bygd i 1924 av eierne av daværende Bjerklund hotell, senere Hotel Nor. Foto: Eiendomsmegler1

Nye eiere vil bevare denne Auna-perlen:

Knuste prisrekorden i sentrum

Nytt eiendomsselskap har kjøpt det 96 år gamle Røddesnes-huset i Oppdal sentrum for 5,5 millioner kroner.

Huset og tomta i Aunevegen på 2,2 mål ble i sommer lagt ut til salgs med prisantydning 5,5 millioner kroner.  Det gikk også huset for, og dermed setter det en solid ny prisrekord for eneboliger i Oppdal sentrum.

I fjor sommer ble et hus i Røtveivegen solgt for 4,4 millioner kroner og tidligere samme år ble en bolig i PK Gorseths veg på Bjørkmoen solgt for samme beløp.

Selgere er Anne-Marie Myran, Helge Morten Nysæter og Karin Nysæter Arntsen, og det er det nye eiendomsselskapet Aunelund Eiendom som har kjøpt Røddesnes-huset.

Boligen på eiendommen Ny-Aunelund er fra 1924 og har vært i familien Røddesnes-familiens eie siden Peder og Anne Røddesnes kjøpte huset i 1930.

De betalte den gangen 25.000 kroner til Marit og Svend Gulaker som hadde brukt huset som en del av Bjerklund hotell (senere kjent som Hotel Nor) i seks år, heter det i bygdebokbindet om Auna som Per Odd Volden har skrevet for Oppdal kommune.

Odd Erik Røhjell, som driver Oppdal skiutleie i Stølen, etablerte sammen med selskapet Oppdalslaft og Scandi-Tak Invest eiendomsselskapet Aunelund Eiendom AS i november.

Røhjell lover overfor OPP at huset som ligger sentralt midt i Oppdal sentrum ikke blir revet:

– Vi ønsker å bevare huset, men har foreløpig ingen planer klare for hva vi kommer til gjøre med det. Men huset er gammelt, så noe må vi gjøre, sier Røhjell.

  • Prisrekorden for en leilighet ble satt i fjor da toppleiligheten på Aunasenteret gikk for 8 150 000 kroner.
  • Utenfor sentrum ble et gårdstun i Båggåstronda sist sommer solgt for 6,8 millioner kroner etter at tunet ble lagt ut med prisantydning 7,5 millioner kroner.
  • Prisrekorden for hytter i Oppdal ble også satt sist sommer da eiendomsinvestor Bernt Børre Rogstad fra Trondheim kjøpte hytta til Hell Bil-gründer Kjell Adserø i Stølen for 14,1 millioner kroner.

Kommentar (1)

  1. oddvar magne skjørstadmo For 5 måneder siden

    Her vil det vel også bli prisrekord når huset skal restaureres.

Legg inn kommentar

Kommentar (1)

  1. oddvar magne skjørstadmo For 5 måneder siden

    Her vil det vel også bli prisrekord når huset skal restaureres.

Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert