Espen Berg Trio spiller konsert i Oppdal mandag kveld.

Espen Berg Trio spiller konsert i Oppdal mandag kveld.

Espen Berg trio spiller i Oppdal mandag kveld:

Lover lun jazzkonsert

– Jazzen eksisterer på grunn av kvelder som denne, skrev britisk anmelder etter konsert med Espen Berg Trio. Mandag spiller de i Oppdal.

–  Konserten blir i storsalen, vi rigger med småbord og stoler og skaper en lun og intim atmosfære denne kvelden.  I mangel på en god Blackboxscene må vi bruke de alternativene som finnes, sier Guri Hokseng fra Oppdal Kulturhus.

Det har Kulturhuset greid før, og i disse omgivelsene skal altså Espen Berg trio spille.

Trioen som ble omtalt som «den største og viktigste musikalske oppdagelsen i første halvdel av 2016».

Espen Bergs (35) melodiske og rytmisk komplekse musikk både utfordrer, og blir utfordret av trioens dynamiske, spontane og temperamentsfulle samspill. Deres konsert på Trondheim Jazzfestival i 2016 ble erklært en «triumf» av britiske Jazzwise, som videre skrev at «jazzen eksisterer på grunn av kvelder som denne».

Berg har samarbeidet tett, og turnert, med Silje Nergård. Han har tidligere vunnet flere internasjonale priser, blant annet for beste solist under Hoeilaart Int’l Jazz Contest 2007 i Belgia. Han er fast ansatt på Jazzlinja i Trondheim, og mottar Statens Arbeidsstipend for 2016 og 2017. Med seg har han Bárður Reinert Poulsen (30) en bassist fra Torshavn på  Færøyene, og Simon Albertsen (29) som jobber som frilanser i København er aktiv i de norske, svenske og danske jazzmiljøene, og jobber også innenfor en mengde sjangre utenfor jazzen.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert