Sjåføren kjørte en skolebuss for Oppdal videregående skole onsdag, i bussen satt en rekke skoleelever på vei til alpinrenn.

Sjåføren kjørte en skolebuss for Oppdal videregående skole onsdag, i bussen satt en rekke skoleelever på vei til alpinrenn. Foto: Randi Grete Kalseth Iversen

– Alvorlig, sier OVS-rektor etter E6-uhell:

Kjørte skolebuss uten førerkort

Etter flere timers jakt stoppet politiet på Lillehammer onsdag en minibuss fullstappet med elever fra Oppdal videregående skole (OVS). Bak rattet satt en lærer uten førerkort.

Mannen hadde da flere timer tidligere vært involvert i et trafikkuhell på E6 på Hjerkinn der han ikke kunne fremvise gyldig førerkort.

 

– Dette ser selvsagt skolen alvorlig på, sier rektor ved OVS, Torkil Svorkmo Lundberg til OPP.

Skolen jobber i dag med å finne ut hvordan læreren i 20-årene fikk anledning til å kjøre minibussen som var på vei til Hallingdal på alpinrenn.

Skolebussen kjørte inn i en personbil bakfra på E6 på Hjerkinn ved 13.30-tiden onsdag, og sjåførene utvekslet personalia.

Men bussjåføren fra OVS kunne ikke fremvise gyldig førerkort, og den andre sjåføren varslet da politiet. Politiet forsøkte å fange opp bilen nedover Gudbrandsdalen, men klarte først å stoppe den på Lillehammer klokka 16.40.

Det viste seg da at sjåføren som hadde kjørt fra Oppdal fire timer tidligere ikke hadde førerkort.

– Dette er noe vi ser alvorlig på. Når man kjører rundt på en bil full av ungdommer, bør man ha papirene i orden, sier operasjonsleder Sidsel Svarstad ved Innlandet politidistrikt til avisa GD. Mannen i 20-årene er anmeldt for forholdet.

Skolen jobber i dag med å kartlegge hvordan en lærer uten førerkort fikk kjøre en minibuss med elever fra skolen.

– Jeg kan ikke si så mye foreløpig, annet enn at vi fikk beskjed om forholdet i går ettermiddag. Vi må nå finne ut hvordan dette kunne skje, sier rektor Torkil Svorkmo Lundberg.

Elevene går 2. klasse ved alpinlinja ved OVS og var på vei til Hallingdal på alpinrenn. En annen lærer dro nedover for å kjøre bussen videre.

– Hvilke rutiner har dere for å sikre at sjåfører på skolens busser har førerkort?

– Det er noe av det vi må se på, de skal ha førerkort for minibuss og henger. Hva som har skjedd i dette tilfellet, kjenner jeg ennå ikke til, det er jo i en viss grad tillitsbasert også.

– Har vedkommende hatt førerkort for minibuss?

– Jeg kan ikke uttale meg om det ennå.

– Hvordan ser skolen på forholdet?

– Det er alvorlig det som har skjedd, både overfor arbeidsgiver, men også selvsagt for elevene og foreldrene.

– Hva gjør dere videre?

– Vi må komme til bunns i saken og finne ut hva som har skjedd. I mellomtiden har en annen lærer dratt nedover og tar seg elevene.

– Hva skjer med læreren som ble stoppet uten førerkort?

– Det må vi også følge opp framover, og det må vi behandle som en personalsak, sier rektor Torkil Svorkmo Lundberg.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
>
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert