Rakfisk fra Torpet Fiskeoppdrettsanlegg AS

Rakfisk fra Torpet Fiskeoppdrettsanlegg AS

To leverandører trekker tilbake produktene:

Ikke spis denne rakfisken!

To rakfiskprodudenter trekker tilbake rakfisk fra markedet.

Torpet Fiskeoppdrettsanlegg AS, Røros, trekker tilbake rakfisk produsert i 2018 etter et tilfelle av botulisme i Trøndelag.  Tilbaketrekkingen gjelder alle varianter av rakfisk fra Torpet Fiskeoppdrettsanlegg som er produsert i 2018.

Varene er solgt via mobilt salg på ulike markeder og messer fra ulike salgsboder i Trøndelag, samt via faste kjøreruter med direkte utlevering fra Torpet Fiskeoppdrettsanlegg AS. Det er i tillegg solgt via COOP-butikker på Ålen, Brekken, Røros og Os.

Torpet Fiskeoppdrettsanlegg AS ber om at de som har kjøpt fisk kaster den eller leverer den tilbake der den er kjøpt.

I går var det en annen rakfiskprodusent, Slidre Ørretsenter AS, som trakk tilbake alle sine varianter av rakfisk fra markedet. Årsaken er at bakterien listeria er påvist i rakfisk fra Slidre Ørretsenter. Denne rakfisken er levert til butikker over hele landet.

Fra midten av november og fram til nå er det meldt om 13 personer med listeriose. De fleste av dem er bosatt i Oppland, Hedmark og Buskerud. Prøver har avslørt at smittekilden trolig er rakfisken fra Slidre Ørretsenter AS. Selskapet ber de som har kjøpt produktene om å kaste produktene eller levere de tilbake til butikken der produktene er kjøpt.

Innhold av Listeria-bakterier i mat kan føre til sykdom hos personer i risikogrupper som eldre med svekket helse, personer med nedsatt immunforsvar, og gravide.

 

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert