Fyrverkeri i Oppdal sentrum nyttårsaften 2017.

Fyrverkeri i Oppdal sentrum nyttårsaften 2017. Foto: Per Ole Aalberg

Brannutrykning på ungdomsskolen:

Fyrte av inne på skolen i dag

Brannvesenet rykket ut i morgentimene onsdag etter avfyring av fyrverkeri på Oppdal ungdomsskole.

Fyrverkeriet onsdag utløste brannalarmen og utrykning fra Trondheim brann og redningstjeneste i Oppdal. Politiet vil følge opp denne saken i samarbeid med skolen og brannvernleder for kommunale bygg i Oppdal.

Episoden skjer etter at politiet siden mandag har tatt kontakt med foreldre til 8-10 navngitte gutter i ungdomsskolealder. Disse skal ha vært innblandet i tre episoder der det har vært avfyrt fyrverkeri både utendørs og innendørs mandag.

Nå er foreldrene til samtlige gutter kontaktet av politiet i Oppdal, forteller avsnittsleder Finn Skårsmoen ved politiet i Oppdal.

Politiet ble kontaktet etter at det først var fyrt av fyrverkeri utenfor vestinngangen til Domus i lunsjtiden mandag. Senere på kvelden ble det avfyrt skudd i et boligområde i Oppdal sentrum,  og inne på fritidsklubben i Oppdal kulturhus.

– Der er det avsatt svimerker på skifergulvet, og det kan bli erstatningsansvar, sier Skårsmoen til OPP.

Ifølge politiet skal det være avfyrt mindre typer fyrverkeri som grisehyl eller andre typer knallfyrverkeri, uten at politiet har etterforsket dette noe mer.

– Uansett er det kun lov å fyre av dette nyttårsaften mellom 18.00 og 01.00. Nå er det på tide å avslutte slik skyting, og vi regner med at foreldrene nå tar en prat med sine barn om dette, sier Skårsmoen.

Det har kommet flere klager på at det har vært skutt opp fyrverkeri lenge etter nyttårsfeiringen.

 

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert