Weligama ligger på sørkysten av Sri Lanka.
Weligama ligger på sørkysten av Sri Lanka.

Njål Viken (23) var på ferietur med kamerater og broren:

Njål Viken (23) funnet druknet

23 år gamle Njål Viken fra Oppdal ble i morges funnet druknet utenfor Weligama på sørkysten av Sri Lanka.

Oppdalingen var på ferietur sammen med sin bror Ånung og tre andre kamerater fra Oppdal da han ble meldt savnet etter snorkling torsdag ettermiddag.

Avsnittsleder ved politiet i Oppdal, Finn Skårsmoen, bekrefter den tragiske ulykken overfor OPP. Navn og bilde er frigitt etter samråd med familien.

Viken ble meldt savnet mellom to og tre lokal tid torsdag ettermiddag etter at han skal ha snorklet i havet utenfor feriestedet i byen Weligama, som ligger to timer sør for hovedstaden Colombo.

–  Jeg var i kontakt med operasjonssentralen i Utenriksdepartementet i går, som igjen hadde vært i kontakt med ambassaden i Colombo.  Letingen ble innstilt da mørket falt på torsdag kveld, men jeg fikk beskjed i natt om at han var funnet, sier Skårsmoen til OPP. Sri Lanka ligger fire timer foran Norge.

Foreldrene Steingrim Viken og Gro Eide Viken er på vei nedover til Sri Lanka, opplyser Skårsmoen. Ambassaden i Colombo bistår de fire oppdalingene som er igjen i Weligama.

Ifølge Skårsmoen var det fem stykker som reiste sammen, alle unge menn i 20-årene fra Oppdal. Njål Viken hadde i november vært sammen med broren Ånung og faren Steingrim på en fottur i Himalaya. De hadde reist videre til sørkysten av Sri Lanka der Weligama er et populært feriested med gode forhold for snorkling og dykking.

Njål Viken var gjennom hele oppveksten svært aktiv innen idrett og har blant annet deltatt i friidrett for Vollan Oppdal Friidrett. Han gikk befalsskole før han ble student ved høgskolen i Oslo, OsloMet.

Vennligst Logg inn for å kommentere