Daglig leder Turid Nordbø i Grindal Ysteri kan koste på seg et bredt glis etter at Råblå ble kåret til Årets ost under finalen på Det Norske Måltid i Stavanger.

Daglig leder Turid Nordbø i Grindal Ysteri kan koste på seg et bredt glis etter at Råblå ble kåret til Årets ost under finalen på Det Norske Måltid i Stavanger. Foto: Det Norske Måltid

Gjev pris til Grindal Ysteri på Det Norske Måltid:

Råblå kåret til Årets ost

Grindal Ysteri fortsetter å sanke inn priser for blåmugg-osten Råblå.

Fredag kveld ble Råblå kåret til Årets ost under Det Norske Måltid (DNM) i Stavanger, der både landbruks- og matminister Bård Hoksrud og en rekke mateksperter er til stede og kaster glans over arrangementet.

«Vinner av Årets Ost er et eksempel på realt ystehåndverk. Gratulerer til Grindal Ysteri», heter det på facebooksiden til arrangøren. På ysteriets egen facebook-side strømmer det på med gratulasjoner etter at nyheten ble kjent sent fredag kveld.

Her er juryens begrunnelse:

Årets vinner er rett og slett en svært god ost og et eksempel på realt ystehåndverk. Den har en kraftig aroma og lang ettersmak. Saltbalansen i osten er perfekt, og osten har også en spennende sødme i smaksbildet. Munnfølelsen er kremet. Osten har dessuten fått tid til å modne skikkelig, og dette gir en kompleks smaksopplevelse. Ostens gulskjær hinter om sommermelk av høy kvalitet. Det snakkes for tiden mye om den norske osterevolusjonen, og årets vinner er et stødig og stolt bidrag.

Det lille ysteriet er i støtet og fikk flere utmerkelser i fjor.

Under oste-VM i Bergen i fjor høst sikret Rennebu-ysteriet seg gull for den samme osten.

På «Trøndersk landbrukskonferanse» på Hell delte Fylkesmannen ut prisen «Årets økobonde» til gjengen bak Grindal Ysteri. Dette ble den femte prisen i 2018. 

Også ostene Rim og Myrull var med i finalen i Det Norske Måltid.

I 2018 ble 36 produkter nominert til finalen.  Små og store produsenter konkurrerer i samme kategori. Kvalitet står sentralt når erfarne dommere vurderer produktene, går det frem av en pressemelding fra Det norske måltid. I årets konkurranse har seks uavhengige fagjuryer smakt seg frem til finalistene i Stavanger, Seljord, Oslo, Trondheim, Tromsø og Bergen.

– Norske råvarer er i verdensklasse og det er en stor glede å følge disse suksesshistoriene. Vi ønsker at folk flest tar mer bevisste valg når de handler mat både til hverdag og fest, og heldigvis ser vi en positiv utvikling i forbrukermønsteret, sier leder i Det Norske Måltid, Kristin Austigard.

I følge Austigard skal DNM løfte frem norske mat- og drikkeprodusenter og være en pådriver for norsk, mangfoldig og bærekraftig matproduksjon.

–  I løpet av 11 år har mer enn 1200 produkter blitt vurdert av våre dyktige jurymedlemmer.  Vi har hatt 236 finalister. Og vi har sørget for at over 100 vinnere har fått vist seg frem for Norges restaurant- og matbransje.

 

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert