1shell

Shellstasjon nett

Shellstasjonen slik den ligger i dag, ved Ola Setroms veg. Foto: Per Ole Aalberg

sentrum-bensinstasjoner

Fire bensinstasjoner på rekke og rad i Oppdal sentrum på 1950-tallet, med BP rett ved Mølla, Esso og Shell ved Opdal samvirkelag, samt NOR.

Bensin 1934 Joramo

Shells bensinstasjon på Opdal Samvirkelags gårdsplass etter moderniseringen i 1934. I bakgrunnen til venstre skimtes Opdal Samvirkelags mølle, som også ble bygd i 1934. Dette er et utsnitt fra et Joramo-bilde fra årene 1934-1937. Foto: HANS JORAMO

Bensin 1958 Jacobsen

Shell etablerte ny bensinstasjon i 1958. Den har hatt samme lokalisering siden. Dette er et utsnitt fra et Jacobsen-bilde av stasjonen fra høsten 1958. Foto: CORNELIUS JACOBSEN

baasmo-nordin

I FILMEN BØRNING 2: Her ved Shell i Oppdal ble det filmet scener med Sven Nordin (rød jakke) og Anders Baasmo Christiansen ( inni bilen). Foran bilen innspillingsleder Arne Okkenhaug. Foto: Morgan Frelsøy

anders

PÅ SHELL: Anders Baasmo Christiansen med bilen «Lillegul» på Shell Oppdal under filminnspillingen AV Børning 2. Snart forsvinner stasjonen. Foto: Filmweb

Flytter all aktivitet øst for E6:

River Shell-stasjonen

Når driften opphører på Shell-stasjonen i Oppdal i vår, blir den gamle stasjonen revet.

Det kommer fram av en rivingssøknad sendt til Oppdal kommune 21.desember, der tiltakshaver St1 Norge ber om tillatelse til å rive alt av bygg og anlegg på tomta.

– Vi søker i rett tid og lager en god plan for arbeidet, vårt mål er å rydde over og under bakken slik at vi kan forlate stedet på en ordentlig måte, sier Bård A. Granerud, som er etableringssjef for detaljhandel i Shell.

Nå bygger selskapet selvbetjent bensinstasjon øst for E6 i Oppdal sentrum, på et område selskapet har kjøpt av Coop Oppdal. Samvirkekonsernet har på sin side sikret seg tomta Shell flytter fra der det har vært bensinstasjon siden 1958.

Fra før eier Coop Oppdal naboeiendommen Byggmix, og med den nye handelen sikrer selskapet seg et samlet areal på åtte mål. En del av avtalen var at bensinstasjonen skulle saneres før Coop overtar tomta 1. september neste år.

LES OGSÅ: Slik er bensinstasjonshistorien i Oppdal

Planen er å få åpnet den nye stasjonen nå på nyåret.

– Vi venter på nye drivstoffpumper, og når de kommer vil stasjonen raskt bli klar til åpning.

Stasjonen blir i første omgang selvbetjent, og det vil være en vaktmester til å følge opp anlegget. Årsaken til driftsendringen er at volumet på stasjonen har vært for lite. Det har også vært nedadgående etter at E6 flytta.

Dagens Shellstasjon er den eneste nattåpne bensinstasjonen i Oppdal.

Det er ikke bestemt når den eksisterende Shell-stasjonen vil stenge, men Granerud sier de ønsker å holde åpent fram til slutten av april.

– Vi ønsker å ha med oss påsken.

Shell vil ta stilling hvorvidt de skal bygge en ny betjent stasjon i løpet av to-tre år.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert