Slik ser det ut ved Grønbakken mandag morgen. Flere biler har kjørt opp til E6 og møtt stengt bom.

Slik ser det ut ved Grønbakken mandag morgen. Flere biler har kjørt opp til E6 og møtt stengt bom. Foto: Webkamera Statens vegvesen

Veier i oppdalsregionen gjenåpnet:

Nå kan du kjøre over Dovrefjell

Uværet stengte E6 over Dovrefjell, Storlidalsvegen og Nerskogsvegen over Skaret til Oppdal mandag morgen.Mandag ettermiddag er to av dem gjenåpnet.

E6 over Dovrefjell ble stengt på grunn av uvær, meldte Statens vegvesen klokka 08.19. På webkameraet fra Grønbakken står det i ti-tida en rekke biler som venter på at veien blir åpnet.

– De har nok kjørt forbi Oppdal uten å få med seg informasjonen om at E6 er stengt. Det er ikke noe antydning til at det blir åpnet ennå, sier trafikkoperatør Erlend Nilsen ved Veitrafikksentralen.

Halv tre meldte sentralen at E6 over Dovrefjell var gjenåpnet.

Det er flere stengte veier i Oppdal mandag morgen. Fylkesvei 6514 mellom Lønset og Storli, Storlidalsvegen i Oppdal ble stengt like etter klokka 05.30 natt til mandag på grunn av uværet.

– Vi har fysisk sperret veien. Det er ikke kjørbart, det blåser igjen med én gang, sier  Jon Børge Grevstad i Oppdal Maskinkompani til Radio E6. Oppdal Maskinkompani har ansvaret for brøytingen på Rv70, samt fylkesveiene Storlidalsvegen og Gamle Kongeveg.

Storlidalsvegen ble gjenåpnet ti på to.

På Rv70 er det satt inn ekstra brøytebil for å holde veien kjørbar.

Statens vegvesen gjør ny vurdering klokka ni om når Storlidalsvegen kan åpnes.

Også fylkesvei 6516 mellom Vognill og Hoel, Nerskogsvegen er stengt på grunn av vanskelige kjøreforhold. I løpet av natta og morgenkvisten har det blåst friskt på Vognill og yr.no varsler 13 sekundmeter med nordvestlig liten kuling og mer snø i dag. 

– Det er bortimot null sikt over Skaret, innimellom er det helt hvitt, sier Ragnar Karlsen som har ansvaret for brøytinga på Nerskogsvegen gjennom avtale med Svevia. Han og en kollega deler den fire mil lange strekningen mellom Hol og Vognill. Ifølge Karlsen har det kommet store snømengder som kombinert med sterk vind gjør forholdene uframkommelige enkelte steder.

– Det er åpent fra Nerskogen og ned til Hol, men vi må vente til det løyer med å åpne strekningen over Skaret. Det er meldt mindre vind utover ettermiddagen, sier Karlsen til OPP.

– Vi kjører så mye vi kan for at vi skal kunne åpne igjen så fort det er forsvarlig. Vi må ta hensyn til sikkerheten, understreker Karlsen overfor OPP.

Nerskogsvegen er fortsatt stengt i tre-tida mandag ettermiddag.

Det blåser liten kuling i Oppdal, men ifølge yr.no skal vinden som løye i 12-tida mandag, men det skal fortsette å snø utover mandag ettermiddag og kveld.

 

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
>
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert