Tor Olav Naalsund

Tor Olav Naalsund Foto: Morgan Frelsøy

Ville ha oppdaling på 3. plass på MDG-lista:

Tapte kampvotering om 3. plass

Oppdal tapte kampvoteringa om 3.plassen på nominasjonslista til fylkestingsvalget for Miljøpartiet De Grønne i Trøndelag.

Leder for Miljøpartiet De Grønne (MDG) i Oppdal  og Rennebu, Mari Rui Heiniger sto som forslagsstiller på vegne av lokallaget og begrunnet forslaget om å flytte Tor Olav Naalsund opp på 3. plass. Han sto på 28. plass i nominasjonskomiteens forslag:

På forhånd hadde nominasjonskomiteen foreslått Norunn Krokeide fra Trondheim Grønn Ungdom på 3. plassen som kan gi fast fylkestingsplass med et godt valg for MDG

Det utslagsgivende for utfallet var nok alderssammensetningen i toppen, tror Mari Rui Heiniger.

– Hadde Tor Olav blitt valgt, så hadde alle de tre på topp hatt fødselsår på søttitallet. Norunn er født i 1999 og har allerede masse politisk erfaring. Hun har  faglig kompetanse innenfor klima og miljø, siden det er det hun studerer. Vi støtter nominasjonsmøtets valg når det først skulle bli slik, sier hun.

Naalsund står som nummer to på lista i Oppdal når MDG stiller til valg i Oppdal for første gang med Mari Rui Heiniger som førstekandidat.

Det unge MDG-medlemmet Ola Vollan (14) fra Oppdal debuterte forøvrig fra talerstolen som deltaker på sitt første politiske møte i fylkespartiets regi.

I siste meningsmåling i Adressa fikk MDG 3,1 prosent oppslutning i Trøndelag. Det ville gitt to mandater i fylkestinget hvis det var valg.

 

 

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert