Kari Øyre arkivfoto

Kari Øyre arkivfoto Foto: Skjermdump NRK

Landslagssjefen imponert av Kari Øyre Slind i dag:

– Årsbeste av Kari

Kari Øyre Slind leverte en av dagens beste etappetider på jaktstarten i Oberstdorf og avanserte til 8. plass i sammendraget i Tour de Ski.

Kari Øyre Slind startet som nummer 12 på dagens jaktstart, og hentet fort inn sin norske lagvenninne Lotta Udnes Weng. De to holdt følge utover i 10 kilometeren, og nærmet seg østerikske Teresa Stadlober.

Øyre Slind gikk fra sin norske lagvenninne på slutten og på spurten tok hun seg også forbi Stadlober og gikk inn til en sterk 8. plass med dagens sjette beste etappetid uoffisielt. Amerikanske Jessica Diggins var dagens raskeste og tok 14 sekunder inn på Flugstad Østberg.

Oppdalsjenta gikk bare ti sekunder saktere enn vinner Ingvild Flugstad Østberg, og er 3.36 bak sin lagvenninne som leder Tour de Ski med to etapper igjen.

NRK-ekspert Torgeir Bjørn var imponert over oppdalingen.

– Et glimrende løp, sa Bjørn og etterpå var også Øyre Slind selv fornøyd da NRK intervjuet henne.

– Det er godt å føle litt snert i gåinga igjen, sa Øyre Slind som ser fram mot de to siste etappene. Det er 36 sekunder opp til Heidi Weng, som oppdalsjenta tok innpå på dagens etappe.

Etter at Astrid Uhrenholdt Jacobsen trakk seg før dagens etappe, kan Kari Øyre Slind avansere og kjempe om Weng om å bli nest beste norske jente i Tour de Ski.

– De detter jo fra som fluer foran der, så jeg får noen gratisplasseringer nå. Det har gått bedre utover touren, og det skal bli artig å gå de to siste, sa Kari Øyre Slind til NRK om touren som avsluttes med monsterbakken i Val di Fiemme søndag.

– Dette må være årsbeste for Kari, mente landslagssjef Ole Morten Iversen da han oppsummerte dagens etappe for de norske jentene.

Kommentar (1)

  1. Inge Bertil Bruseth For 5 måneder siden

    Topp 15 og jeg spanderer champagne 😲😂

Legg inn kommentar

Kommentar (1)

  1. Inge Bertil Bruseth For 5 måneder siden

    Topp 15 og jeg spanderer champagne 😲😂

Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert