IMG_0450

IMG_0450

IMG_0470

IMG_0465

IMG_0430

IMG_0426

IMG_0419

IMG_0412

Gjermund Landrø har gjort oppdaling av seg, og gjorde comeback under kveldens konsert, her med Magnus Børmark.

IMG_0389

IMG_0379

IMG_0377

IMG_0370

IMG_0364

IMG_0360

IMG_0350

IMG_0346

børmark

Magiske Gåte for første gang i Oppdal:

En kraftdemonstrasjon

Ingen matcher magiske Gåte i norsk rock. Lørdag kveld leverte de halvannen times oppvisning - med en gravid Gunnhild Sundli på vorspiel til fødsel.

Det tok 20 år før Gåte tok turen til Oppdal. Det var verdt ventetiden – for etter gjenforeningen i 2017 ser det ut til at bandet har vært inne til full opplading. I Oppdal lørdag kveld serverte de ihvertfall høyenergisk, tung folkrock av ypperste merke.

Søskenparet Gunnhild og Sveinung Sundli har vokst opp med folkemusikken, og Sundli var faktisk medlem i Oppdal Spellmannslag som guttunge. Siden da har har han smeltet rocken inn i folketonene, og med lillesøsterens magiske stemme skapt et helt eget musikkunivers ulikt alt annet i norsk rock.

Live er det rått og kraftfullt, med bassist Mats Paulsen og ikke minst; slangemennesket Magnus Børmark. I grunnposisjon ytterst til høyre, men det er sjelden. Han spinner rundt på scenen, aldri et sekund i ro, alltid full av rytme og energi som må ut.

Gravide Gunnhild derimot tar et par pustepauser innimellom slagene, hviler ut på en stol mens hun og broren tar gamle Solbønn fra deres første album Jygri med trøorgel og Sundlis stemme.

– Jeg tar det her som et vorspiel til fødsel, sier hun til publikum som er lydhøre for et sjeldeng gjenhør med en gammel Gåte-låt.

Tidligere bassist Gjermund Landrø har gjort oppdaling av seg, men lot seg lokke fram i kveld for å spille med gamlebandet i tre låter. Arkitekten har byttet ut bassen med blyant, men grooven har ikke blitt borte på tegnebrettet. Han synger opp til allsang på «Kjærleik» og publikum synger villig med på «vilja vel».

Gåtes styrke er den makeløse dynamikken, mellom Gunnhild Sundlis nakne folketoner som med perfekt timing slår over i tung, massiv rock. Bandet storkoser seg, smilet sitter løst i den siste konserten før fødselspausen.

Snaut tre hundre får sine ekstranummer, halvannen times oppvisning i Gåtes univers var et perfekt punktum på en lørdagskveld Gåte-fansen i Oppdal hadde ventet lenge på.

 

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert