ATOMIC: (f.v.) Fredrik Ljungkvist (sakofon/klarinett), Ingebrigt Håker Flaten (bass), Magnus Broo (trompet), Hans Hulbækmo (trommer). Håvard Wiik (flygel) er også med i gruppen.

ATOMIC: (f.v.) Fredrik Ljungkvist (sakofon/klarinett), Ingebrigt Håker Flaten (bass), Magnus Broo (trompet), Hans Hulbækmo (trommer). Håvard Wiik (flygel) er også med i gruppen. Foto: Per Ole Aalberg

Astrid S og Ingebrigt Håker Flaten nominert:

Kan ta sin tredje Spellemann

Ingebrigt Håker Flaten og hans band Atomic er igjen nominert til Spellemannsprisen.

Denne gangen er bandet nominert for albumet «Pet variations». Bandet ble etablert i 1999 og slåss mot Gurls, Moskus og Hann Apulsberg Concept  og Magnus Broo om hederen i jazzklassen.

Den fem mann store svensk-norske jazzgruppa ble startet i 1999 og etter debuten i 2001 med sitt første album Feet Music har de gitt ut en rekke album.

De har vunnet Spellemannprisen i klassen jazz to ganger: under Spellemannprisen 2003 for Boom Boom og i 2006 for Happy New Ears!

I tillegg var de nominert til Spellemannprisen i 2013 for There’s a Hole in the Mountain.

Bandet skal spille under Kongsberg jazzfestival 3. juli og skal også ut på en miniturné i Sør-Amerika i begynnelsen av april etter at de turnernte USA først på nyåret.

Astrid S ble i går hedret som Årets trønderske artist for fjerde året på rad under Adresseavisens Ut-Awards.

Rennebujenta er Spellemannsnominert for Årets låt med«Emotion», men får tøff konkurranse ettersom det er hele 10 nominerte låter, de andre er signert artister som Kygo, Mads Hansen, Dagny, Sigrid, Alan Walker, Ina Wroldsen og Sondre Justad.

Spellemannsprisen deles ut i Chateau Neuf i Oslo og sendes live på NRK1 lørdag 30. mars 2019.

Oppdalingen Ingebrigt Håker Flaten er neppe i salen for å motta prisen – han er ifølge sin hjemmeside på turné med Dave Rempis Percussions Quartet og har konsert i Geneve samme kvelden.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
>
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert