Oppdal kino

Oppdal kino

Tirsdag er den store skolekinodagen:

650 elever på kino i skoletida!

Et av årets store høydepunkt er Den Store Skolekinodagen, og i år skal over 650 barn og ungdom se film.

Skolekinodagen er en nasjonal satsing fra organisasjonen Film & Kino, og arrangeres alltid i starten av februar.
Samtlige skoler i Oppdal deltar på med hele skolen eller enkelte trinn. I tillegg inviterer Oppdal kino barnehagene til en egen visning.
– Dette er utvilsomt et av de store høydepunkta for kinoen. Det er veldig stas å kunne ta imot så mange unge på kino og vise de god lærerik film, sier kinosjef Morten Haagensen

I år er det seks filmer som skal vises. Rundt 140 elever skal se «Innsiden Ut», Mellomtrinnet har valgt seg den norsk filmen «Keeper`n til Liverpool» og hele 113 elever er påmeldt.
Ungdomsskolen skal se den rykende ferske filmen «Psychobitch» og «Love, Simon» – som er to ungdomsfilmer. Her skal til sammen 240 elever se filmene. Oppdal VGS har valgt den store Oscar-filmen «The Favourite» med hele 10 nominasjoner.
Skolevisningene blir faktisk Oppdalspremiere på denne filmen. Rundt 100 elever fra Oppdal VGS deltar på skolekinodagen. Så er det barnehagene som skal kose seg med den norske animasjonsfilmen «Kutoppen».

– Felles for alle disse filmene er at de har et budskap. De har temaer eller historie som passer inn i undervisning, eller som lærer elevene et og annet om livet, det å være ungdom og barn. I tillegg er det viktig å ta i bruk kinoen som arena for læring og formidling, sier Haagensen.
– Vi ser begeistringen ungene får når lyset slukkes i salen og filmen kommer i gang. Vi ser også at film er en veldig effektiv måte å tilegne seg kunnskap på, et medium som passer barn og ungdom godt. Det føles litt ekstra godt å drive med film og kino slike dager.

Program 12.2
09.00 : Innsiden Ut
09.00: Keepern til Liverpool
11.00: Kutoppen
12.20: Psychobitch
12.20: Love, Simon

Program 13.2
08.00: The Favourite
08.00: TBA

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
>
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert