Skisenteret bytter areal med hytteutbygger:

Dørum og skisenteret enig

Oppdal Skisenter får trolig bygge parkeringsplass ved den nye stolheisen etter å ha landet millionavtale med grunneier og hytteutbygger Agnar Dørum.

Ledelsen ved Oppdal skisenter steilet da kommunestyret etter forslag fra Tor Snøve (Ap) før jul la inn parkeringsareal for skisenteret nedenfor det planlagte Vangsløkkja hyttefelt som Agnar Dørum har fått godkjent. Hyttefeltet skulle endelig godkjennes nå på nyåret. Dørum planlegger 24 hytter på prestegårdsjordet nedenfor Prestløkkja hyttefelt.

Oppdal skisenter varslet at vedtaket ville gjøre at de satte planer til 180 millioner om ny stolheis i Vangslia på vent.

Oppdal Skisenter planlegger heis til toppen av Vangshøa i løpet av to år, allerede til våren er planen å skifte ut dagens Solheis.

I et brev til kommunestyret skrev Kjell Vidar Myrann i Oppdal skisenter at dersom planforslaget ble vedtatt ville ikke skisenteret finne det hensiktsmessig å utvikle Vangslia med nye heiser.

Parkeringsplassen kommunestyret åpnet for ville nemlig føre til at heisgjester måtte gå opp langs Kjerkvegen for å komme til heisstarten i Vangslia.

Presset fra skisenteret har virket.

I starten av dagens kommunestyremøte røpet ordfører Kirsti Welander at Oppdal Skiheiser og Agnar Dørum har blitt enige om en avtale om makeskifte. Som OPP skrev 20. desember har skiheisen trolig tilbudt Dørum mellom 6 og 7 millioner for å flytte hyttefeltet ned et hakk, og overlate det opprinnelige arealet til skisenteret for parkering. Dermed får skisenteret et 50 meter bredt belte med parkering rett ved siden av heisstarten.

Parkeringsplassen kommer som en forlengelse av den eksisterende, rett nedenfor Prestløkkja hyttefelt. Med den nylig inngåtte avtalen mellom skiheiseieren og Dørum, kommer hans planlagte hyttefelt nå nedenfor det utvidede parkeringsarealet.

Welander fortalte at det har vært to møter mellom Oppdal kommune, Oppdal Skiheiser og Agnar Dørum, og fylkesmannen er orientert om ønsket fra skiheisen om det som i realiteten er et makeskifte.

De to møtene har resultert i en avtale, fortalte Welander.

– Dette er ikke en utvidelse av arealene, bare at elementene bytter plass. Så langt er det enkelt, sa Welander som imidlertid fortalte at Oppdal skiheiser har behov for mer areal enn det kommunestyret avsatte. Det vil gå ut over matjorda, og det må trolig erstattes.

Derfor må rådmannen forberede en ny sak til møtet 7. mars der kommunestyret må ta stilling til å utvide parkeringsarealet i Vangslia.

Dermed vil den opprinnelige høringsfristen for arealplanen, som var 15. mars, bli utsatt.

– Men vi vil hente oss inn igjen i framdriftsplanen, sa Welander.

– Vi er midt i behandlingen av arealplan. Det forbauser meg at vi tar opp særsaker i denne perioden, hadde flere visst om en slik metode ville kanskje flere bedt om en slik behandling, sa Sigmund Fostad (Frp) som var den eneste som hadde innvending mot makeskiftet.

Vennligst Logg inn for å kommentere
1 Kommentartråd
0 Svar
0 Følgere
 
Kommentar med flest reaksjoner
Mest populære kommentartråd
1 Kommentarforfattere
Harald Storvik Siste kommentarforfattere
nyeste eldste mest reagert på
Harald Storvik
Gjest
Harald Storvik

Bra jobba for å finne løsninger, Vangslia Panorama burde vært utbygd som leiligheter med utleiemulighet og parkering i kjeller mot betaling for dag, døgn og kortidsleie. Rulletrapp rett opp i anlegg fra alle nivå, parkering ute som før. Finn frem tanker og visjoner for Oppdal som
Norges beste alpinsenter