Guro Hestad Vognild
Guro Hestad VognildBilde 1 av 2
Etter knallhard kjøring ned henget, fikk Guro Hestad Vognild med seg høy fart nedover på flatene mot mål.
Etter knallhard kjøring ned henget, fikk Guro Hestad Vognild med seg høy fart nedover på flatene mot mål.Bilde 2 av 2

Guro vant sitt første FIS-renn – på hjemmebane:

Første FIS-sier for Guro

Guro Hestad Vognild (17) tvilte på at det ville holde da hun kjørte over mål. Men tvilen var ubegrunnet, oppdalsjenta vant sitt første FIS-renn i Hovden.

37 løpere fra flere land stilte til start i storslalåmrennet i kvinneklassen i dagens FIS-renn. Blant dem Guro Hestad Vognild og Ylva Falksete, som kjørte på hjemmebane. Mens sistnevnte var uheldig og kjørte ut, gikk Guro helt  til topps. 17-åringen er andreårselev ved alpinlinja på Oppdal videregående skole, og en annen OVS-utøver, Mariel Kufaas, som går fjerdeåret, sikret andreplassen og beviste med det at skolens alpinlinje fortsetter å utvikle topputøvere.

Til OPP innrømmer Guro at Hovden, som regnes for å være forholdsvis bratt, er bakken hennes.

– Jeg har ligget her og trent i to uker nå, men forholdene var annerledes enn forventet etter at de preparerte bakken i forkant av rennet i dag. I går var bakken hard, men etter at den ble preparert ble den myk og dårlig.

– Men du kjørte raskest?

– Ja, jeg gjorde det. Men jeg følte at det gikk skikkelig dårlig og sakte. Men etter å ha passert flata skjønte jeg at jeg bare måtte «gønne», og da kom jeg foran.

– Smaker godt med seier?

– Ja, dette er min første FIS-seier, så dette var gøy. Men det er en ny dag i morra, så jeg må se framover.

Fredrik Møller tok 16. plassen i herreklassen av 73 startende, oppdalingen kjørte seg opp mange plasser i 2. omgang. Han var 5,75 bak vinneren Halvor Hilde Gunleiksrud som vant foran OVS-alpinisten Karl Erik Jøssund.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments