Guro Hestad Vognild_MF

Guro Hestad Vognild Foto: Morgan Frelsøy

Guro H. Vognild_MF

Etter knallhard kjøring ned henget, fikk Guro Hestad Vognild med seg høy fart nedover på flatene mot mål. Foto: MORGAN FRELSØY

Guro vant sitt første FIS-renn – på hjemmebane:

– Dette var gøy!

Guro Hestad Vognild (17) tvilte på at det ville holde da hun kjørte over mål. Men tvilen var ubegrunnet, oppdalsjenta vant sitt første FIS-renn i Hovden.

37 løpere fra flere land stilte til start i storslalåmrennet i kvinneklassen i dagens FIS-renn. Blant dem Guro Hestad Vognild og Ylva Falksete, som kjørte på hjemmebane. Mens sistnevnte var uheldig og kjørte ut, gikk Guro helt  til topps. 17-åringen er andreårselev ved alpinlinja på Oppdal videregående skole, og en annen OVS-utøver, Mariel Kufaas, som går fjerdeåret, sikret andreplassen og beviste med det at skolens alpinlinje fortsetter å utvikle topputøvere.

Til OPP innrømmer Guro at Hovden, som regnes for å være forholdsvis bratt, er bakken hennes.

– Jeg har ligget her og trent i to uker nå, men forholdene var annerledes enn forventet etter at de preparerte bakken i forkant av rennet i dag. I går var bakken hard, men etter at den ble preparert ble den myk og dårlig.

– Men du kjørte raskest?

– Ja, jeg gjorde det. Men jeg følte at det gikk skikkelig dårlig og sakte. Men etter å ha passert flata skjønte jeg at jeg bare måtte «gønne», og da kom jeg foran.

– Smaker godt med seier?

– Ja, dette er min første FIS-seier, så dette var gøy. Men det er en ny dag i morra, så jeg må se framover.

Fredrik Møller tok 16. plassen i herreklassen av 73 startende, oppdalingen kjørte seg opp mange plasser i 2. omgang. Han var 5,75 bak vinneren Halvor Hilde Gunleiksrud som vant foran OVS-alpinisten Karl Erik Jøssund.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
>
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert