KONGE JUNIORER: Team Toyota Bilia med kongepokalen de vant i februar. Lag Ulsrud med Thomas Ulsrud til venstre. Nå skal juniorene til senior-VM, og melder seg på i kampen om curlingtronen når Ulsrud gir seg.

KONGE JUNIORER: Team Toyota Bilia med kongepokalen de vant i februar. Lag Ulsrud med Thomas Ulsrud til venstre. Nå skal juniorene til senior-VM, og melder seg på i kampen om curlingtronen når Ulsrud gir seg.

– Lag Ulsrud hadde fleipet på forhånd om at vi kunne slå dem:

Curlingsensasjonen!

Michael Mellemseter (20) og resten av Team Toyota Bilia overrasket alle med å slå Lag Ulsrud i NM-finalen. Nå skal oppdalslaget til VM!

Etter en heftig finalekamp der Team Toyota Bilia /Ramsfjell med Magnus Ramsfjell, Michael Mellemseter, Andreas Hårstad og Jørgen Myran mot Lag Ulsrud, sikret oppdalingene seieren med 7-5.

Lag Ulsrud med skip Thomas Ulsrud, Torger Nergård, Christoffer Svae og Haavard Vaad Petterson har VM-gull og OL-sølv, men veteranene klarte aldri å hente inn forspranget Team Toyota Bilia fikk fra start.

Oppdalingene med Ramsfjell i spissen dro i fra, runde for runde.

Michael Mellemseter sier til OPP at det var moro å slå veteranene.

– Det er ikke ofte at et juniorlag drar til senior-VM, sier han fornøyd.

Seieren smakte riktig så godt, i et mesterskap der de fikk en «grei vei mot finalen», som han sier.

Laget var ranket best i sin gruppe, og forventet å vinne gruppespillet.

– Men at vi skulle gå hen og vinne finalen ante vi vel ikke før vi var et stykke uti den, sier han.

Nå som de skal til VM tror Mellemseter det skal gå bra med nervene selv om de har mindre rutine enn mange andre lag.

– Vi fikk en god test nå. Vi spilte junior-VM i fjor og fikk en god følelse der, jeg tror vi har erfaringen og taket på nervene nå, sier Mellemseter om det jevngamle laget, der skip Ramsfjell er eldstemann med sine 21 år.

– Hvordan tok Lag Ulsrud tapet?

– De tok det med et smil. De har fleipet litt med det, om vi har tid til å delta i VM vi som er opptatt med studier. Så de hadde nok en feeling på at det kunne gå skeis!

 

Her kan du følge kampresultatene live.

På forhånd var VM-uttaket enkelt: Vinneren av NM i Haugesund ville representere Norge i VM som går i Lethbridge i Canada.

Allerede søndag formiddag var det klart at det ble oppdalinger i finalen, spørsmålet var bare om det skulle bli én eller flere.

I den ene semifinalen søndag møttes  Team Toyota Billia/Ramsfjell med Magnus Ramsfjell, Michael Mellemseter, Andreas Hårstad og Jørgen Myran, og Norheim Naturstein /Wolan, bestående av Marcus Wolan, oppdalingen Ingebrigt Bjørnstad, Eirik Øy og Bjarne Fagervold.

Den andre semifinalen ble spilt mellom Lag Ulsrud mot Lag Brænden.

Da resultatene var klare ble det klart at Lag Ulsrud spiller finale mot C1 Team Toyota Billia/Ramsfjell.

Vant alle kampene

Team Toyota Billia slo Norheim Naturstein 6-5 i innledende runde fredag, men siden har disse vunnet alle kampene sine.

Team Minera Skifer ble slått av Lag Ulsrud 8-5 i kvartfinalen lørdag kveld, og skulle  i dag spille om sjuendeplassen. Det er nok en nedtur for det hardtsatsende laget som representerte Norge i VM i fjor og EM tidligere i vinter.

I stedet ble det annet oppdalslag som klarte det etter en curlingsensasjon av de sjeldne.

 

 

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert