Gull-søstrene etter målgang.

Gull-søstrene etter målgang. Foto: Skjermdump, NRK1

Kari dro hjem til farmor, Silje og Astrid tok én is:

Gulljentene rakk ikke å feire

Søstrene Øyre Slind rakk aldri å feire gullet sammen før de måtte haste videre hver for seg. Ankerkvinne Kari ble med farmor Solveig hjem til Selbu.

Kari Øyre Slind koser seg i farmors sofa i Selbu søndag kveld:
–  Det var stort for henne at barnebarna fra Oppdal tok stafettgull. Pappa er stolt han óg, men ikke så emosjonell som farmor, forteller Kari Øyre Slind til OPP søndag ettermiddag.

Med bronse på 15 kilometer med skibytte lørdag og stafettgull søndag, har NM-helga gitt drømmeuttelling for oppdalsjenta, som hevder hun ikke er fysisk sliten av prestasjonene.

–  Du blir mer sliten av det som skjer etterpå enn det som skjer under løpet, svare hun når OPP ringer for å gratulere og spørre om stafetten tok på.

De tre søstrene sov tre ulike steder før gulløpet. Silje i Selbu, Astrid på Værnes, Kari i Meråker. Det ble lite prat om taktikk.

– Hva var det siste du sa til Silje før hun startet?
– Ingenting, for jeg bodde sammen med laget og når jeg kom på stadion var Silje i gang med å varme opp. Jeg snakket ikke med henne før etter etappen, forteller Kari, som innrømmer at søndagen var spesiell på mange måter.

Først med tanke på de praktiske utfordringene med å få søster Astrid hjem fra Toblach i Italia og til Værnes. Men etter tre ombookinger kom hun seg seg hjem til Gardemoen sent lørdag kveld der Røkkes privatfly sto klart og tok henne videre til Værnes.

«Takk Røkke», ropte Kari inn i TV-kameraene da hun kom i mål.

– Det var skikkelig artig at Astrid kom seg hjem, for det er egentlig rått å kunne stille et søskenlag på en stafett. Det gir en helt spesiell følelse og gullet henger høyt.

– 44 sekunder ned til sølvlaget, du gikk en knalletappe?
– Ja, men jeg slapp å kjøre på så hardt siste del av etappen, og kunne nyte siste delen inn mot mål, sier Øyre Slind som hadde den suverent beste etappetiden av samtlige løpere på sisteetappen.

– Etterpå var det gjensyn med Kong Harald?

– Ja, man må hilse på kongen når man har vunnet NM-gull. Han takket for sist og gratulerte! Han syntes det var litt artig og ironisk at skirennet i Toblach ble avlyst fordi det hadde kommet så mye snø.

AVVISER PRESTASJONSPRESS

Astrid Øyre Slind vant kappløpet med klokka og kom seg hjem til Trøndelag og NM-stafetten. Det ble lite søvn på hotellet på Værnes før tvillingssøster Silje og resten av familien vekket henne for å reise til Meråker.

– Jeg var utlada da jeg våkna, men klarte å omstille. Det ble vel fire og en halv times søvn. For småbarnsforeldre er sikkert det vanlig, men vi toppoidrettsutøvere er vant med ni!

– Hvordan var det å gå etter en slik oppladning?

– Hardt, men artig. Jeg trodde det skulle bli tøffere konkurranse med Nes. Men Silje gikk så hardt at de aldri kom innpå oss.

– Har dere fått feiret gullet?

– Nei, det blir feiring til våren, jeg og Silje har tatt en is i kveld, det får være nok for i dag, sier Astrid Øyre Slind som nå skal forberede seg til nytt langløp i Tsjekkia til helga.

Mange oppdalinger var i Meråker for å følge de tre, og enda flere har sendt meldinger. Også foreldrene og farmor Solveig var med skistadion da jentene tok sitt andre gull, farmor måtte tørke noen gledestårer da barnebarna vant.

–Det er et voldsomt engasjement, og sjukt artig å se hvor mange som følger oss. Det er stor stas for oss.

Uten hjelpen fra Bjørn Ove Ansnes og Kjell Inge Røkke hadde det aldri blitt stafett for søstrene.

Tiril Udnes Weng på Nes mente det var kampen mot overmakten å møte Oppdal.

– Vi føler oss som noen små gråmus når de kommer flyvende med privatfly, sier hun til VG.

– Han satt nok og tenkte: Jeg har brukt en halv million her, men ikke noe press, kom det kvikt fra Kari Øyre Slind til NRK rett etter målgang.

– Du får prestasjonsangst Astrid, når du blir hentet i privatfly?

– Nei, overraskende lite, og Bjørn Ove sa at det måtte vi ikke ha. Men det var artig å prestere når de stilte opp for oss.

 

Kommentar (1)

  1. Erling Borthen For 9 måneder siden

    Hurra for gulljentene !! kjempeflott prestasjon … som også setter Oppdal positivt på kartet igjen ! og klapp for Røkke/A... Vis mer Hurra for gulljentene !! kjempeflott prestasjon … som også setter Oppdal positivt på kartet igjen ! og klapp for Røkke/Ansnes som ordnet transporten (:o))

Legg inn kommentar

Kommentar (1)

  1. Erling Borthen For 9 måneder siden

    Hurra for gulljentene !! kjempeflott prestasjon … som også setter Oppdal positivt på kartet igjen ! og klapp for Røkke/A... Vis mer Hurra for gulljentene !! kjempeflott prestasjon … som også setter Oppdal positivt på kartet igjen ! og klapp for Røkke/Ansnes som ordnet transporten (:o))

Legg inn kommentar
>
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert