Slind, gullglis

Gulljentene øverst på pallen. Foto: Arne Brunes

Kari målgang_

Tvillingsøstrene, Silje og Astrid Øyre Slind tar imot lillesøster, Kari med jubel i det hun går i mål og sikrer stafettgull for andre gang for oppdalssøstrene. Foto: Arne Brunes

Karis knockout på sisteetappe ga stafettseier til Oppdal:

Gull-søstrene!

Søstrene Øyre Slind og Oppdal vant NM-stafetten for andre gang, etter at Kari Øyre Slind hadde gått en knallsterk sisteetappe.

– Det er stort! Altså, det sier litt når Røkke gidder å sende Astrid på privatfly for å rekke stafetten. Det sier litt hvor mye NM-stafetten betyr. Det tror jeg hele Oppdal, og i hvert fall vi setter stor pris på i dag, sa Kari Øyre Slind til NRK etter seieren.

Det var Silje som gikk førsteetappen, mens tvillingsøsteren Astrid gikk andre. Selv om Silje kom inn til veksling 17,7 sekunder bak Anna Svendsen fra Tromsø skiklubb, viste Astrid at langløpsløpere også kan gå korte og raskere distanser. På tross av at hun hadde tilbragt hele dagen i forveien i bil og på fly, fortsatte hun å holde Oppdal i tetgruppa, mens Tromsø snart skulle sakke bakover.

LES OGSÅ: Her lander Astrid i Røkke-flyet

Det gjorde imidlertid ikke Astrid Uhrenholdt Jacobsen, som gikk for Heming og kjørte en brutal andreetappe. Hun gikk fra både Tromsøs Synne Arnesen og Astrid fra Oppdal, som ved veksling sendte lillesøster Kari avgårde på 39,1 sek bak Hemings Fanny Horn Birkeland. 

Men Kari Øyre Slind var på hugget fra første stavtak og brukte ikke lang tid på sisteetappen før hun hadde gått opp i tet forbi Lotta Udnes Weng (Nes Ski), som da hadde passert Heming. Etter halvannen kilometer ledet Kari med 20 sekunder på Udnes Weng.

– Det skal veldig mye til å hente inn igjen Oppdal nå, konstaterte NRKs kommentator, og fikk rett.

For Kari fortsatte å øke forspranget som hun beholdt helt til mål der kun krysset streken 44 sekunder foran Nes. Heming kom på tredje. Dermed kopierte søstrene NM-gullet fra Røros i 2015.

I intervjuet med NRK begynte Kari med å rette en spesiell takk til de som gjorde det mulig for søstrene å stille lag til NM-stafetten:

– Jeg må takke Bjørn Ove Ansnes som skal ha mye av æren for at vi fikk dette til. Og takk Røkke for at du stilte med fly slik at Astrid rakk fram i tide, sa hun.

Øyre Slind og kongen

Langrennsjentene Øyre Slind er eksempel på at Dalseg tar feil, mener Olav Mathisen. Bildet viser Kong Harald sammen med gulljentene, Astrid, Kari og Silje Øyre Slind etter vinterens NM-stafett.

Etter seiersseremonien løp søstrene bort til podiet hvor Kong Harald ventet. Kongen hadde også fått med seg at Astrid hadde benyttet privatfly for kunne rekke fram til NM-stafetten.

Etter å ha gratulert søstrene ville han høre historien om hvordan Astrid kom seg til Meråker fra Italia.

Også oppdalsordfører Kirsti Welander var raskt ute med en hilsen til gulljentene: «Gratulerer med NM-gull, Silje, Astrid og Kari Øyre Slind», skrev Welander på sin Facebook-side umiddelbart etter målgangen.

Etappetidene viser forøvrig at Kari gikk dagens suverent raskeste sisteetappe, mens Astrid hadde dagens tredje beste tid på 2. etappe.  Med Siljes nest beste startetappe leverte jentene dermed topp tre-prestasjoner på samtlige etapper!

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
>
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert