OPP-redaktør Per Roar Bekken møtte i dag skoleelever i 8. klasse ved Oppdal ungdomsskole -og mange av dem strakk hånda i været da de ble spurt om de hadde foreldre som leste papiravis. Men det var få elever som leste nyheter på papir.

OPP-redaktør Per Roar Bekken møtte i dag skoleelever i 8. klasse ved Oppdal ungdomsskole -og mange av dem strakk hånda i været da de ble spurt om de hadde foreldre som leste papiravis. Men det var få elever som leste nyheter på papir. Foto: Morgan Frelsøy

Aviskonkurransen i Oppdal:

– Vi står sterkere enn noensinne

OPP fester grepet ytterligere på papir lokalt viser nye medietall som ble offentliggjort i dag.

Ett døgn før kulturministeren legger fram regjeringens mediemelding på Landslaget for lokalaviser sitt landsmøte, viser nye opplagstall at lokalavisene står sterkt i Norge. Leserne vil fortsatt ha lokaljournalistikk både på papir og nett.

I Oppdal er totalopplaget (digitale abonnenter og papirabonnenter) for Opdalingen nå på 1900 mot 2295 for OPP.

Det er fem fram for Opdalingen og fire tilbake for OPP i forhold til halvårstallene som ble presentert i september i fjor.

Når det gjelder papiropplaget øker forskjellene mellom OPP og Opdalingen.

OPP har nå et et papiropplag på 2246 (-6), mens Opdalingen er nede på 1566, en tilbakegang på 58 på et halvår.

Opdalingens  papiropplag er dermed halvert siden avisa fikk OPP som konkurrent i 2002.

OPP er nå 680 aviser større enn Opdalingen.

– Vi liker ikke tilbakegang, men er glad for å få bekreftet at OPP som papiravis står fjellstøtt i Oppdal. Etter 15 år med tøff aviskonkurranse på papir har vi aldri stått sterkere i Oppdal enn nå, kommenterer redaktør og daglig leder i Mediehuset OPP, Per Roar Bekken.

Siste tall fra mediebransjen viser at 54 prosent av husstandene i Oppdal har OPP, mens 39 prosent har Opdalingen. Adresseavisen har 35 prosent dekning i Oppdal.

Redaktøren var invitert til Oppdal ungdomsskole for å fortelle om avishuset til engasjerte 8.klassinger. Der ble han utfordret både på presseetikk og innholdet i avisa.

– Få av de unge leser nyheter på papir, det er mobilen som gjelder for ungdommen.

OPP velger fortsatt å tilby digitale lesere en gratis nettavis, og har kun 89 digitale abonnenter i ei tid der mange aviser har innført betalingsløsninger på sine nettsider og har stor digital vekst. Opdalingen har til sammenligning 1816 digitale abonnenter.

– Vårt digitale abonnementstilbud i dag er en elektronisk utgave av papiravisa. Vi har vurdert flere ulike digitale løsninger, og vi ønsker selvsagt å tilby et bedre digitalt produkt – sammen med en ukentlig og eksklusiv papiravis, sier Bekken.

Han kan glede seg over eventyrlig trafikkvekst på et åpent nettsted. Så langt i år har opp.no en vekst i antall sidevisninger på 22 prosent sammenlignet med året før. I snitt har det lokale nettstedet over 6000 daglige brukere.

Landslaget for lokalaviser (LLA) er organisasjonen for godt over 100 av lokalavisene i Norge og avvikler landsmøte denne helga. De kan glede seg over en liten opplagsframgang.

Opplagstallene for 2. halvår 2018 viser at fådagersavisene i LLA nå har et netto opplag på drøye 339.000, en liten økning fra forrige telling.

Nesten 70 prosent av opplaget er komplett-abonnement, der leserne får journalistikken og lokale annonser både på nett og papir.

– Vi gleder oss over at mange lokalaviser fortsatt øker opplaget. Det tyder på at lokalavisene tilbyr godt og relevant innhold både på nett og papir. Fortsatt skal vi arbeide med å bli enda bedre digitalt, sier LLAs generalsekretær Rune Hetland.

Sandnesposten er LLAs opplagsvinner. Avisa øker med 518 og har nå et netto opplag på 6438. Lokalavisa i Sandnes publiserer innholdet på papir tirsdager og torsdager og på nett hele uka.

Også Lindesnes i Mandal, Hallingdølen i Ål og Vestlandsnytt i Fosnavåg er eksempler på lokalaviser med hyggelig opplagsøkning.

I Trøndelag vokser avisene kraftig digitalt, mens papiropplaget faller. Adresseavisen økte sitt nettoopplag med 2674 til 66 915, til tross for et opplagsfall på 5611 på papiravisa på bare et halvår. Avisen er nå større på mobil enn på papir.

Kommentar (1)

  1. Inge Bertil Bruseth For 5 måneder siden

    Ingen tvil! Avisa Opdalingen er største på lokal sport.

Legg inn kommentar

Kommentar (1)

  1. Inge Bertil Bruseth For 5 måneder siden

    Ingen tvil! Avisa Opdalingen er største på lokal sport.

Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert