Oppdalingen Berit Braut er på listen over en av de femti fremste tech-kvinnene i Norge

Oppdalingen Berit Braut er på listen over en av de femti fremste tech-kvinnene i Norge

Statsministeren overvar kåringen av Norges fremste tech-kvinner:

Berit blant de beste

Oppdalingen Berit Braut kåres til en av Norges femti fremste techkvinner, med statsminister Erna Solberg i salen.

Berit Braut jobber i dag i Visma, der hun startet som trainée. Etterhvert fikk hun selv være med på å forme sin egen stilling i bedriften, jobben hun fikk eksisterte ikke fra før.

– Grunnen til at jeg valgte Visma Software AS var de mulighetene jeg så i stillingen, samt de mulighetene som ligger i Visma Software AS generelt, sa Berit Braut i Vismas egen blogg i 2011.

Hun har en Master of Science i Økonomi og administrasjon fra Trondheim Økonomiske Høgskole hvor hun har tatt markedsføring som sin hovedprofil. Gjennom studiet har hun hatt to utvekslingssemester. Våren 2006 studerte hun ved Macquarie University i Sydney, Australia, og høsten 2008 studerte hun ved Hawaii Pacific University på Hawaii, USA.

Hun er datteren til tidligere fylkesvaraordfører Arne Braut og kona Eli Braut.

Det er ODA-Nettverk, Nordens ledende nettverk for kvinner i tech, , og Abelia, NHO-foreningen for kunnskaps- og teknologibedrifter, som står bak kåringen. Formålet er å øke andelen kvinner som jobber med teknologi og ledelse i næringslivet.

For tredje året på rad kårer Abelia og ODA-Nettverk, Nordens største nettverk for kvinner i tech, norsk næringslivs 50 fremste tech-kvinner. Den nye listen ble presentert under et arrangement på Næringslivets Hus i dag, med statsminister Erna Solberg tilstede som en av gratulanten, skriver Oda nettverks eget nettsted.

Formålet med kåringen er å løfte frem talenter og gode rollemodeller, og bidra til at flere kvinner blir inspirert til å velge teknologi som karrierevei.

 

– Å utvikle og ta i bruk ny teknologi er både avgjørende for å møte våre største samfunnsutfordringer, for å eksempel innen helse og klima, og for å utvikle det næringslivet vi skal leve av i Norge fremover. Til den jobben trengs problemløsere av begge kjønn. Kvinnene på listen er gode forbilder – både for kvinner og menn, sier administrerende direktør, Håkon Haugli, administrerende direktør i Abelia.

 

 

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert