Kristian Torve

Kristian Torve Foto: Morgan Frelsøy

Kritikken hagler mot navneskiftet fra NSB til Vy:

– Som å pynte grisen

Kritikken er skarp av NSB-ledelsen som vil skifte navn fra NSB til Vy.

I dag ble det kjent på en pressekonferanse på Oslo sentralstasjon at NSB og Nettbuss skifter navn til Vy.

– Hva om ledelsen i NSB hadde brukt pengene og tida si på å få på plass flere krysningsspor og dermed flere avganger mellom Oslo og Trondheim i stedet for å lage nye navn, spør Kristian Torve (Ap).

Han er svært kritisk til at selskapet nå velger å skifte navn til Vy, og han er ikke alene. Kritikken hagler fra opposisjonen. Fjollete, mnener Audun Lysbakken, Jåleri, mener Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og Arbeiderpartiet mener «galskapen vil ingen ende ta».

LO-sjef Hans Christian Gabrielsen er klarest:

– Dette er det dummeste jeg har hørt. NSB er et selskap som hundretusener av nordmenn har et sterkt forhold til. Det er et 135 år gammelt navn som nå går inn i historiebøkene bare fordi det ikke er tilpasset Høyre-regjeringens privatiseringsiver, sier Gabrielsen til VG.

Torve er enig:

– Dette er som å pynte på grisen. Problemene på jernbane handler ikke om navn, men for få avganger og for mange forsinkelser, mener Torve som sitter i næringskomiteen i fylkeskommunen og er vararepresentant til Stortinget.

Samferdselsminister Jon Georg Dale sier regjeringen ikke vil motsette seg navneendringen.

Selv om NSB ikke lenger eier verken banenett eller tog, er det fortsatt staten som eier NSB, og det er styret i NSB som har gått inn for endringen.

Det er Snøhetta som har utformet den nye merkevaren og designen, som vil koste en kvart milliard kroner å innføre.

 

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert