Slik blir designen på de nye togene når NSB skifter navn.

Slik blir designen på de nye togene når NSB skifter navn. Foto: NSB

NSB skifter navn, design og farge:

Her kommer Vy!

NSB samler all tog- og bussvirksomhet i Norge og Sverige under navnet Vy.

Etter 136 år skifter Norges Statsbaner navn. Det ble røpet på en pressekonferanse på Oslo sentralbanestasjon tirsdag morgen der de nye togene og designen ble vist fram.

– NSB er ikke lenger et dekkende navn på virksomheten vår, forklarte konsernsjef Geir Isaksen og fortalte om historien til selskapet som ble opprettet i 1883.

– Vi er ikke Norges statsbaner lenger, sa Isaksen og viste til at selskapet verken eier jernbaneskinnene, togene eller billettsystemet selskapet bruker.

– Vi har visjoner for framtida Vi har en visjon, vi har en vy for framtida, sa Isaksen og røpet at navnet derfor blir Vy.

– Vi ser framover og ikke bakover mot det som har vært, fortsatte Isaksen og viste fram designen og fargene på de nye togene og bussene, samt uniformene som de ansatte skal kle seg i.

– Vi ruster oss for å vinne konkurransene om å kjøre tog, sa styreleder Dag Mejdell som fortalte at et samlet styre står bak navneendringen. Flere jernbanestrekninger i Norge skal konkurranseutsettes, blant annet Dovrebanen der det blir avgjort i løpet av året hvem som skal kjøre togene på strekningen.

Togene får en grønn grunnfarge, og skal illustrere miljøet og det solide, sa Isaksen.

Det nye navnet skal formelt vedtas på ekstraordinær generalforsamling i NSB AS 22. mars. Deretter skal det nye navnet innfases på tog, busser og bybiler, en felles nettside for tog og buss, og nye uniformer.

 

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert