PÅ VERNISSAGE: Tone Rise Viken og Lene Skalleberg fikk godt besøk på åpningen lørdag.

PÅ VERNISSAGE: Tone Rise Viken og Lene Skalleberg fikk godt besøk på åpningen lørdag.

Lene Skalleberg og Tone Rise Viken stiller ut i Kulturhuset:

– Det er med ærefrykt

Tone Rise Viken sier det er med ærbødighet hun stiller ut sin kunst sammen med verkene til Lene Skallebergs foreldre.

Lørdag var det utstillingsåpning midt på dagen, og i det vakre vinterværet var det overraskende mange som fant veien inn. Det sier noe om standingen både Viken og Skalleberg har i Oppdal.

– Det var overraskende at så mange kom, sier Skalleberg selv, også.

Hun og Rise Viken er gode venninner, og Tone har vært i Danmark og sett Max Victors bilder der.

Danseprofil Lene Skalleberg synes oppdalingene fortjener å se den mangfoldige kunsten som foreldrene hennes skapte gjennom et langt liv.

– Det var naturlig for meg å stille ut bildene i her i Oppdal, hvor barna mine vokste opp, og hvor jeg selv har bodd og arbeidet i 25, sier Lene Skalleberg til OPP.

Den pensjonerte ballettdanseren og grunnleggeren av Lenes Dansesenter, bor nå i Oslo der hun blant annet har et engasjement i Operaen. Denne uka fylte hun opp varebilen med 100 malerier av foreldrene Ingebjørg Skalleberg og Max Victor som stilles ut i kulturhusets galleri fra lørdag og frem til 2. april. Dette er årets vårutstilling i regi av Oppdal kunstlag.

– Min mor sydde kjoler og drakter, men var også kunstmaler og gallerist. Arbeidene ble kjøpt av flere offentlige kontorer, men også private. Jeg har venner i Oppdal som har hennes bilder, forteller Skalleberg. Hennes far var opprinnelig dansk, en selvlært kunsthistoriker som restaurerte krigsskadet kunst og avslørte kunstfalskneri. I tillegg var han en anerkjent maler.

– Han var en spesiell kunstner som absolutt ikke ville selge til hvem som helst og han var meget beskjeden, med svært få offentlige utstillinger, forteller Finn Wagner fra Farum Kunstforening om Max Victor som ville fylt 100 år i år.

 

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert