Sol, nyoppkjørte løyper og isfiskekonkurranse:

Turtipsene for søndag

10 cm nysnø gir supre skiforhold i nyoppkjørte løyper i oppdalsregionen – og på Gjevilvatnet er det isfiskekonkurranse.

Lørdag var det mye vind i oppdalsfjella som førte til gjenblåste skiløyper og stengte skiheiser. Men i løpet av kvelden og natta kom det 10-20 cm nysnø som er verdifullt for de som ønsker skiføre til påske.

Nå er det nemlig 98 cm snødybde i Storlidalen – det burde holde en måned til.

I Storlidalen har de riktignok trøbbel med tråkkemaskina som er ute av drift, men det blir kjørt med skuter fra Bårdsgarden-Halsen-Storli, samt til Pinnen og Vassendsetra, ifølge facebooksiden Skiløyper Lønset og Storlidalen.

Ifølge skisporet.no er det tre tråkkemaskiner ute i løypene. Det er nyoppkjørt inn til Gjevilvasshytta og langs Skarvatnet, i ti-tida kjøres det opp løyper mellom Grøtsetra og Vangslia, og i Stølen-området er det ferske spor til Vora og Fjellskolen.

Det er også tråkkemaskiner i gang på Nerskogen, som i praksis betyr at du kan gå fra Vora i øst til langt forbi Granasjøen i nyoppkjørte løyper.

Mange velger trolig å ta turen til Gjevilvassdalen der det er isfiskekonkurranse i Gjevilvassosen i regi av Opdal Jæger og Fisk i ettermiddag – der det garanteres både fisk og gode premier.

Uansett kan det lønne seg å være ute tidlig, det skal skye over utover ettermiddagen.

Og i morgen blir det mer snø…

Vennligst Logg inn for å kommentere