Medlem i fylkestinget og varaordfører Ingvill Dalseg (H).

Medlem i fylkestinget og varaordfører Ingvill Dalseg (H). Foto: Privat

Tar opp pelsdyrnedleggelse på landsmøtet:

Håper på verdig avslutning

Lokal verdiskaping, pelsdyravvikling, foreldrepermisjon og SIVA-omstilling ligger Ingvill Dalseg på hjertet når hun drar til Høyres landsmøte.

Varaordføreren i Oppdal har forsøkt å kjempe for å beholde pelsdyrnæringa som hennes egen regjering har vedtatt å legge ned, men nå handler det om erstatningsordningen.

– Jeg er usikker på om saken blir tema fra landsmøtets talerstol, men jeg skal jobbe for at det må bli en verdig avslutning av næringa og ta dette opp med næringsfraksjonen i partiet, sier Ingvill Dalseg til Radio E6.

Regjeringen foreslår å kompensere næringa med 365 millioner kroner, mens oppdrettsnæringa selv hevder at det vil koste 2.3 milliarder kroner.

– Jeg håper vi får vite hvor arbeidet står med å få på plass en kompensasjonsordning, sier Dalseg. Som fra talerstolen vil ta opp satsing på primærnæringa og skifernæringa.

– Aps fylkesårsmøte har vedtatt å innføre en grunnrenteskatt for mineralæringa. Det er ikke rett vei å gå. Pengene må pløyes tilbake i bedriftene slik at disse kan utvikles videre og gi større skatteinngang til kommunene, påpeker Dalseg.

Hun vil dessuten fortelle næringsministeren om SIVAs satsing i Oppdal som en modell for hvordan investeringsselskapet bør drives videre fremfor å legges ned, samt ta opp konsekvensene av den obligatoriske tredelte foreldrepermisjonen som har ført til et grasrotopprør.

Med det nye regeleverket må mor tidligere ut i jobb etter fødsel, en sak OPP har omtalt flere ganger og som har skapt reaksjoner.

– Jeg tror vi må se på ordningen og forsøke å gjøre om på den. Vi mener familiene selv må bestemme hvordan foreldre skal fordele permisjonen fremfor å komme med pålegg, sier Dalseg, som selv er jordmor og har mottatt mange reaksjoner på endringene.

Hør varaordføreren i Radio E6 torsdag fra kl. 09.00!

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert