Oppdalsalpinist Timon Haugan falt under lørdagens super-G og havnet på sykehus med skuldra ut av ledd.

Oppdalsalpinist Timon Haugan falt under lørdagens super-G og havnet på sykehus med skuldra ut av ledd. Foto: Skjermdump NRK

Timon fraktet ut på båre under super-G i Italia:

Havnet på sykehus etter fall

Timon Haugan falt i lørdagens super-G og ble fraktet ut av bakken på båre.

– Det går bra med Timon, han er ved godt mot, sier mamma Sissel Haugan til OPP søndag ettermiddag. Hun har snakket med sønnen som fikk et ublidt møte med bakken i italienske Sella Neva under lørdagens super-G i forbindelse med avslutningen av Europacupen.

Sissel Haugan forteller at Timon havnet på innerski etter nesten halvkjørt løp, havnet i sikkerhetsnettet midt i henget og skled på skuldra et stykke nedover bakken.

–  Han slo skuldra ut av ledd og ble fraktet ut av bakken i båre og videre til sykehus i ambulanse. Det var visst ganske vondt, forteller hun.

På sykehuset fikk de skuldra på plass og nå venter et par ukers restitusjon med hånda i fatle.

Slalåmspesialisten sikret seg andreplass i slalåmdelen av Europacupen før helga, noe som gir oppdalsalpinisten friplass til neste års World Cup i slalåm. Han sa til OPP torsdag at han også håpet å ta sammenlagtseieren i Europacupen nå i helga, noe som ville gitt friplass i samtlige World Cup-renn neste år, uansett disiplin.

Slik blir det ikke. Sammelagtseieren gikk til italienske Simon Maurberger med 745 poeng. Han ble for øvrig nummer 12 i dagens avsluttende super-G, mens sveitsiske Stefan Rogentin kom på andreplass sammenlagt med 714 poeng etter fjerdeplass i dag.

Timon Haugan blir stående med 600 poeng og beholder tredjeplassen, mens landslagskollega Lucas Braathen ble nummer fire og Bjørn Neteland nummer ni.

På grunn av fallet i super-G lørdag morgen fikk ikke Timon kjørt storslalåm i kombinasjonen lørdag ettermiddag.

–  Timon er ikke så fornøyd med at han ikke vant Europacupen sammenlagt. Det kunne han klart om han hadde gjennomført alle konkurransene, påpeker Sissel Haugan.

– Men jeg tror likevel han er fornøyd med årets sesong. Nå håper han å bli bra til NM!

Tidligere elev ved Oppdal videregående skole, Stian Saugestad fra Grong ble beste nordmann i søndagens super-G på en 21. plass.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert