KONGE JUNIORER: Team Toyota Bilia med kongepokalen de vant i februar. Lag Ulsrud med Thomas Ulsrud til venstre. Nå skal juniorene til senior-VM, og melder seg på i kampen om curlingtronen når Ulsrud gir seg.

KONGE JUNIORER: Team Toyota Bilia med kongepokalen de vant i februar. Lag Ulsrud med Thomas Ulsrud til venstre. Nå skal juniorene til senior-VM, og melder seg på i kampen om curlingtronen når Ulsrud gir seg.

To oppdalslag vil fylle tomrommet etter Team Ulsrud:

Lokal kamp om curlingtronen

Team Ulsrud gir seg etter 12 år, og to oppdalslag kjemper nå om å innta den norske curlingtronen.

Team Ulsrud, anført av Thomas Ulsrud har dominert norsk landslagscurling i en årrekke, har tatt VM-gull, OL-sølv og to EM-gull. Det er laget selv som melder på Instagram at de nå gir seg.

– Vi har hatt mer moro enn vi kunne drømme om, og dette var ingen lett avgjørelse, skriver Team Ulsrud på Instagram.

–  Det er selvfølgelig synd at Team Ulsrud gir seg, men de har nok ikke hatt samme «go» som på sitt beste. Uansett har de satt dype spor etter seg både nasjonalt og internasjonalt, sier landslagssjef Pål Trulsen til VG.

Laget har foruten Thomas Ulsrud bestått av Torger Nergård, Håvard Vad Petersson og Christoffer Svae. Trulsen sier til VG at han tror at noen i laget kommer til å fortsette, men dette er foreløpig uklart. Landslaget skal satse mot OL i 2022.

Han er uansett optimist på vegne av norsk herrecurling og viser til at oppdalingen Steffen Walstads, Team Minera Skifer fortsetter for fullt og at flere juniorer er på gang.

– I årets NM var tre av fire lag i semifinalen juniorer. Og sist uke vant vi Universiaden med et lag sammensatt med Magnus Ramsfjell som skip, påpeker han.

Nestor i Oppdal curlingklubb og trener for juniorene i Team Toyota Bilia, Stein Mellemseter sier at Team Ulsrud har satt dype spor etter seg.

–  Ulsrud har vært et fantastisk lag som har vært på topp i 12 år. Det blir et stort tomrom etter dem. En hel curlingverden kommer til å savne laget både for innsatsen på banen og for klovnebuksene, sier Mellemseter til OPP.

Lagets fargesprakende bukser har blitt en snakkis langt utenfor curling-familien og har bidratt til å skape blest om sporten.

Når veteranen gir seg blir det et generasjonsskifte i norsk herrecurling, der oppdalslagene Team Toyota Bilia med skip Magnus Ramsfjell og Team Minera Skifer med Steffen Walstad som skip vil kjempe om å befeste stillingen i curlingtoppen.

– Det blir en ledig plass nå. Per i dag er Minera Skifer herrelandslaget, men de har vært utfordret av Ulsrud de siste årene, så for Steffen Walstads lag er det nå en konkurrent mindre. Så er Team Toyota Bilia på full fart inn i serien, påpeker han.

Juniorene i Team Toyota Bilia vant over Ulsrud i NM og skal representere Norge i senior-VM som starter om to uker.

–  For Magnus Ramsfjell og guttene var det nok en milepæl å slå Ulsrud i NM-finalen. Begge oppdalslagene er nå i Aberdeen i forbindelse med oppkjøring til VM. Der slo Team Toyota Bilia først det tyske landslaget og deretter Minera Skifer før de tapte knepent mot Sveits, sier Stein Mellemseter som er spent på hvilket lag som kommer til å ta over etter Ulsrud.

  – Har noen i ditt lag kommentert at Ulsrud trekker seg?

– Nei, jeg har ikke hørt noe fra dem om det, men de har nok fått det med seg, sier Mellemseter som følger turneringen i Aberdeen fra Oppdal.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert