Linn A. Lund Imre Aalbu nett

Linn Amalie Lund fra Nerskogen og Imre Aalbu fra Oppdal gleder seg til søndagens konsert med Trøndelag Ungdomskorps i kulturhuset. Foto: Per Ole Aalberg

Bjørn Breistein nett

Bjørn Breisten er en av landets fremste dirigenter og svinger taktstokken med stødig hånd. Foto: Per Ole Aalberg

Trøndelag ungdomskorps nett

Trøndelag Ungdomskorps består av 54 unge musikere fra hele Trøndelag og har denne helga gjennomført «høydetrening» på Vollan skole i Oppdal. Foto: Per Ole Aalberg

Tok med ungdomskorpset på høydetrening:

– Stas å spille på hjemmebane

Linn Amalie Lund (18) fra Nerskogen og Imre Aalbu (17) fra Lønset har de siste dagene ligget i høydetrening i Oppdal sammen med Trøndelag Ungdomskorps.

–  Det blir artig å spille hjemme i Oppdal, sier Imre Aalbu til OPP, mens Linn Amalie Lund nikker bekreftende, og legger til:

–  Jeg håper at flere i slekta og venner kommer på konsert.

OPP møter de to ungdommene på Vollan skole der de 54 medlemmene i Trøndelag Ungdomskorps (TUK) har brukt fredagen og lørdagen til å ta siste finpuss før søndagens konsert i Oppdal kulturhus.

–  Det er artig å være med her, så er det litt mer utfordrende enn i et vanlig korps, sier Aalbu,  som spiller klarinett og har ti års erfaring fra Oppdal juniorkorps. Han synes også at det er fint å møte ungdommer fra hele Trøndelag, med ulike erfaringer og interesser.

–  Her får vi spille et mer variert repertoar. Jeg synes det er artig å være med. Alle er motiverte for å spille og det er masse trøkk, legger Lund til. Hun har selv elleve års fartstid i Rennebu skolekorps og trakterer tverrfløyte.

TUK er representasjonskorps i Trøndelag for Norges musikkorps forbund og består av det ypperste av korpsmusikanter i alderen 15 – 20 år i fylket. Nåløyet er trangt, medlemmene må prøvespille for å kunne være med i en toårsperiode. Av de 80 som prøvespilte i 2017 fikk 54 plass i korpset. Alle disse ble sikret plass til i vår, når det blir gjennomført nytt prøvespill. 35 korps har en eller flere musikanter i regionkorpset og 14 kommuner er representert. Repertoartet er mangfoldig og spenner fra klassisk til marsj og filmmusikk.

Både Imre og Linn Amalie sier at de har lyst til å være med i en ny toårsperiode.

TUK dirigeres av Bjørn Breistein, ettertraktet som gjestedirigent og som jobber jevnlig med landets ledende korps. De valgte å legge vårens siste øving i Oppdal, der søndagens konsert blir en slags generalprøve før regionkorpstreffet på Lillestrøm i april.

– Der kjemper vi med andre regionkorps om å være best. Alle de som ikke når opp på førsteplass blir nummer to. Det er en grei ordning, synes Imre Aalbu.

Etter treffet på Lillestrøm oppløses korpset og alle musikanter som vil være med neste periode må prøvespille i løpet av sommeren, forteller korpsleder Bjørn Frode Hansen.

Han opplyser at Oppdal juniorkorps er gjester på konserten søndag ettermiddag.

Når vi spør om Imre Aalbu og Linn Amalie Lund har en oppfordring til folk i Oppdal og Rennebu, kommer det unisont:

–  Kom og hør! Det blir mye bra musikk!

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert