Timon Haugan var hjemme i jula og kjørte sesongstarten i Vangslia.

Timon Haugan var hjemme i jula og kjørte sesongstarten i Vangslia. Foto: MORGAN FRELSØY

Timon tok nye poeng i Italia:

Leder E-cupen etter utfordebut

Timon Haugan knep nye poeng i dag og leder fortsatt sammenlagt i Europacupen - som gir friplass i alle World Cup-renn neste sesong.

I dag gikk det første av de fire rennene som skal avgjøre hvem som vinner Europacupen. Premien er friplass i alle renn i neste sesongs World Cup.

Timon Haugan leder cupen sammenlagt, men de fire siste rennene er fartsrenn som oppdalingen vanligvis ikke kjører.

Men i dag lot Haugan det stå til og stilte til start i fredagens utfor i italienske Sella Nevea.

– Når jeg ligger så bra an må jeg prøve å vinne sammenlagt. Jeg kan ikke gi meg uten kamp, og i kombien kan jeg gjøre det bra, sa Haugan til OPP onsdag.

Han har knapt hatt utforski på beina på flere år, men det gikk fort ned fjellsiden i de italienske alper – og Haugan ble beste nordmann på 28. plass.

Men det viktigste var at hans argeste konkurrent om sammenlagtseieren, Stefan Rogentin fra Sveits, ble nummer 27. Dermed kappet sveitseren inn bare ett poeng på Haugan.

Haugan leder med tre renn igjen Europacupen med 600 poeng foran landsmannen Lucas Bråthen med 592, han kjørte ikke utfor i dag.

Italienske Simon Maurberger som ble nummer 29 i dag har 593 poeng, mens Stefan Rogentin har 552. Italienske Davide Cazzaniga som ble nummer to i dag, tok et jafs innpå de andre og har 494 poeng.

– Løypene i Italia er tekniske og det er en fordel for meg som er dårligere på å gli, sier Haugan som skal kjøre kombinasjonen med super-G og slalåm lørdag, og det avsluttende super-G-rennet søndag.

Haugan ble nummer to i slalåmcupen i Europacupen, som ga oppdalingen friplass i alle slalåmrenn i World Cup neste sesong.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert