Håkon Røsten i aksjon for Oppdals 2005-årgang i en kamp mot Lånke.
Håkon Røsten i aksjon for Oppdals 2005-årgang i en kamp mot Lånke.

Kaptein og målscorer på kretslaget:

Tatt ut til landssamling

Håkon Røsten (14) fra Oppdal er plukket ut til nasjonal talentsamling i fotball.

Fra 24. til 27. mars er 100 gutter i alderen 14 og 15 år samlet i Sarpsborg under Equinor Talentleir. Nå er troppene klare, og Håkon Røsten (14) fra Oppdal er en av de som er plukket ut. Han er kun en av tre trøndere som har kommet gjennom nåløyet, også Tobias Solheim Dahl fra Melhus og Sakariye Farah fra Overhalla med i troppen.

Røsten er kaptein på det trønderske kretslaget, som er med i den nasjonale serien der Trøndelag i helga slo Hålogaland/Nordland 4-1 i Bodø. Røsten scoret sitt tredje mål i serien der Trøndelag har seks poeng etter fire kamper.

Dette er første gangen spillere fra 2005-årgangen er inne på et nasjonalt tiltak. For 2004-gutta er det første gangen de tas ut i en landslagstropp. Det er også tatt ut skyggelandslag i 2004-årgangen.

– Det er et signal om at ting begynner å spisse seg til. Første offisielle landskamper for kullet er bare noen uker unna, og vi begynner å forberede inn mot det, sier fagansvarlig for landslagsskolen, Håkon Grøttland.

– Målet med samlingen er først og fremst å gi spillerne inspirasjon og referanser som gjør at de forhåpentligvis jobber enda bedre i hverdagen.

Røsten spilte i fjor både på G13 og G16 for Oppdal.

I 2017 ble Oppdals Kristin Mæhle tatt ut på en lignende landsleir i regi av fotballforbundet. Både hun og klubbvenninne Martyna Sobczyk har spilt for det trønderske kretslaget, og i helga fikk også Nora Solem Breili fra 2004-årgangen i Oppdal prøve seg på en kretslagssamling.

0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer