Torleiv Skjøtskift og Tone Norbeck spilte fanfare for å markere reåpningen.
Torleiv Skjøtskift og Tone Norbeck spilte fanfare for å markere reåpningen.Bilde 1 av 12
Inge Lauritzen ønsker tidligere styreleder i kulturhusforetaket Jo Skorem velkommen til reåpning av Oppdal kulturhus.
Daglig leder i kulturhusforetaket, Inge Lauritzen og styret i foretaket skal løse konflikten i Oppdalsmuseet. Her ønsker han tidligere styreleder i kulturhusforetaket Jo Skorem velkommen til reåpning av Oppdal kulturhus.Bilde 2 av 12
img7889.jpg
Bilde 3 av 12
img7890.jpg
Bilde 4 av 12
Britt Furunes sikret seg godstolen i kulturhuset. Terningkast fem, sier venninnen Alice Gulstad og spøker med at den mangler fotskammel.
Britt Furunes sikret seg godstolen i kulturhuset. Terningkast fem, sier venninnen Alice Gulstad og spøker med at den mangler fotskammel.Bilde 5 av 12
img7899.jpg
Bilde 6 av 12
IMG_7901
Bilde 7 av 12
img7910.jpg
Bilde 8 av 12
img7911.jpg
Bilde 9 av 12
img7913.jpg
Bilde 10 av 12
img7916.jpg
Bilde 11 av 12
img7923.jpg
Bilde 12 av 12

Gjestene strømmet til kulturhusets ny-åpning:

Kulturhuset med nyåpning

Dommen var enstemmig fra gjestene som lørdag inntok nyrenoverte Oppdal kulturhus.

På slaget 11.00 åpnet kulturhussjef Inge Lauritzen dørene til Oppdal kulturhus som siden jul har vært under ombygging. Nå er den største ombyggingen av kulturhuset siden åpningen i 2007 ferdig.

Inngangspartiet er flyttet ut og ominnredet, og en flaskehals av en inngang har blitt en åpen foaje med garderober og toalett.

I 2007 var et tusentall oppdalinger samlet til åpning, det var adskillig færre 12 år senere. I finværet var det likevel et jevnt sig av gjester inn den nye inngangen.

– Før  måtte vi springe gjennom huset til garderobene. Nå ble det jo mye bedre plass, det ble kjempefint, sier Ove Nonstad som er en av flere som tar turen innom – og får kake og kaffe på kjøpet.

Kulturhusvert Britt Furunes har vært kjapt ute og sikret seg plass i en av de to ørelappstolene i det nye bibliotekhjørnet i foajeen.

Hun har med seg to venninner, Alice Gulstad sto opp klokka seks lørdag morgen for å rekke åpningen. Hun kom kjørende fra Levanger for å feire påske i Oppdal.

– Dette har blitt veldig bra, sier Gulstad og venninnen Ann-Kristin Moe følger opp.

– Jeg er fra Melhus, og bruker kulturhuset mye. Jeg drar heller hit til Oppdal enn til Trondheim på kulturarrangement. Det vet jeg mange av hyttefolket i Oppdal gjør også, sier Gulstad.

Det varmer kulturhusvert Furunes, som mener ombyggingen har gjort inngangspartiet mer åpent og mer lettvint for gjestene.

– Nå ønsker huset gjestene velkommen, også har vi endelig fått toalett ved kinoen!

Oddbjørg Lundqvist er enig når hun og mannen Helge ankommer.

– Det ble jo et helt anna hus! Mye finere, sier hun. I påska blir det mange turer i kulturhuset.

– Vi får barnebarn fra Stjørdal på besøk og der har badeanlegget vært stengt siden jul. Nå skal de til Oppdal for å bade, og de har visst tenkt til å dra i badeanlegget hver dag, smiler hun.

Kulturhussjef Inge Lauritzen er fornøyd med tilbakemeldingene etter millionombyggingen. Han er særlig tilfreds med garderobeløsningene som kulturhuset har ordnet selv.

– Det var Olav Hoel som kom med ideen som vi har fått hjelp til å bygge. Her er det plass nok til alt av storsalarrangement, selv om det kan bli trangt om alle har med seg ytterklær på Karpe-konserten i påska, sier Lauritzen.

Han har fortsatt igjen trinn to av ombyggingen når kulturskolen skal få nye lokaler i et hittil ubrukt lokale over svømmeanlegget.

Også for kinosjef Morten Haagensen er ombyggingen kjærkommen. Nå kommer de to kinosalene bedre fram rett ved inngangen.

– Først i dag så jeg hvor god plass vi får, det må vi bruke til å skape litt kinomiljø ved inngangen, sier Haagensen som også har fått en tredje kinosal på kjøpet.

– Vi flyttet det gamle lerretet og kinohøyttalerne til Speilsalen under Ramaskrik. Det har blitt permanent, og dermed har vi en ekstra kinosal!

Lørdag viser han åtte filmer, og i Speilsalen er det åpent for Playstation og gaming på storskjerm.

Og festen er ikke over – det er kake igjen.

Vennligst Logg inn for å kommentere