Det var god trafikk av folk som ønsket å kjøpe seg gardsmat til påske.
Det var god trafikk av folk som ønsket å kjøpe seg gardsmat til påske.Bilde 1 av 6
img7944.jpg
Bilde 2 av 6
img7941.jpg
Bilde 3 av 6
Skal det være en kjebab?
Skal det være en kjebab?Bilde 4 av 6
img7935.jpg
Bilde 5 av 6
img7934.jpg
Bilde 6 av 6

Startet påsken med populært matmarked:

Skal det være en kjebab?

– Endelig, sukket prosjektleder Ketil Jacobsen fornøyd da Bondens Marked åpnet i store deler av sentrumsgata lørdag.

For første gang ble det nemlig både godvær og stor deltakelse på Bondens Marked, som Oppdal smak av fjell tar mål av seg til å ha fire av i året.  22 matprodusenter fra hele Midt-Norge kom til Oppdal – blant dem flere lokale produsenter.

Som Marthe Øyamo fra Styrsvollen gård som fikk det travelt med å lage kjebab.

Nei, det er ingen skrivefeil. For Marthe blander svinekjøtt med kjekjøtt fra boergeitene gården har satset på.

– Dette er ammegeiter, vi har 30 geiter nå, og vi fikk 25 geitekillinger nå i februar. De skal gå og beite i Kåsen, før de blir slaktet i oktober, forteller Øiamo.

Hun har blandet kjekjøtt med svinekjøtt fra fjellgrisene Styrsvollen gård også oppdretter, og med godt krydder blir det perfekt kjøtt til kebab – eller kjebab som Marthe har døpt det.

Prosjektleder Ketil Jacobsen er fornøyd med oppslutningen på Bondens marked, rett utenfor mathallen Smak og behag:

– Første gang var under Fjell- og fårikålfestivalen i fjor høst. Så ble det et litt mindre marked før jul,  mens vintermarkedet ble avlyst på grunn av liten interesse. Men endelig har vi mange nok leverandører til å kunne stenge av hele sentrumsgata. Dette er bare starten, sier Jacobsen om markedet som blir en forlengelse av mathallen Oppdal smak og behag som ligger

Vennligst Logg inn for å kommentere