Heissjef Arnulf Erdal i Oppdal skisenter.

Heissjef Arnulf Erdal i Oppdal skisenter.

Uenige om lønnsnivået i skisenteret:

– Vi ligger langt over tariff

Tillitsvalgt mener skiheisansatte trenger et realt lønnsløft. Daglig leder sier de ligger langt over tariff.

Arnulf Erdal, daglig leder i Oppdal skisenter, innrømmer at han ble både overrasket og skuffet da han leste nettsaken i helga som opprinnelig sto på Fri Fagbevegelse sin nettside.

Der hevdet Ingebrigt Bjerke, hovedtillitsvalgt i Oppdal Skiheiser, at tiden er kommet for et lønnsløft.

– Jeg føler egentlig at vi har en veldig god tone her. For vi ligger langt over tariff, hevder Erdal om lønnsnivået i heisselskapet.

Heissjefen peker på at tariffbasert minstelønn i gjeldende avtaleperiode er på 157 kroner timen.

Bjerke stilte seg bak LOs krav i årets mellomoppgjør og uttrykker klar misnøye med lønnsutviklingen.

– Nå er det er et mellomoppgjør, og det betyr at det kun er lønna som skal reguleres. Vi har blitt hengende etter i flere år, og det er helt opplagt av LO må ta denne kampen for de lavtlønte nå, sier Bjerke.

I snitt får de rundt rundt 30 helårs- og sesongansatte i skisenteret utbetalt 23.868 kroner per måned. De fleste jobber annenhver helg og må belage seg på mye kveldsarbeid i vintersesongen.

Det mener tillitsvalgt Ingebrigt Bjerke i Norsk Arbeidsmandsforbund, er så lavt at det gjør det vanskelig å få lån til å for eksempel finansiere huskjøp.

–  Oppdal sentrum er blitt et pressområde, og du får ikke lenger en stor leilighet til 2,5 millioner kroner. De yngste hos oss må stå på skikkelig i sommermånedene for å få hjula til å gå rundt. De tar på seg ekstravakter og jobber av og til dobbelt, sier Bjerke til FriFagbevegelse.

Gjennomsnittlig bruttolønn i måneden ved Oppdal skisenter er 31.000 kroner. Da tas det utgangspunkt i 155 arbeidstimer i måneden og en timelønn på 200 kroner, inkludert alle tillegg. Dette gir en 317. plass for Bjerke og kollegene hans på lista over snittlønna i de aller fleste yrker i 2018 som SSB har kommet med.

Erdal er ikke enig i tallene:

– Alle som er fast ansatte her, har mellom 230 og 240 kroner i timen. Skal de jobbe på kveld har de kveldstillegg, sier Erdal til OPP, og tilføyer:

– Under lønnsforhandlingene i fjor kom de med noen krav. De fikk det de krevde, som var mellom 2,6 og 3 prosent. Vi har lønnsjustering 1. januar hvert år, og også i år har vi justert opp etter de ansattes ønsker; et tillegg på 3,5 prosent som ble utbetalt nå i mars og vi har etterbetalt tillegget helt fra og med 1. januar.

Knut Dørum, som arbeider i heisselskapet på 41. året, nikker bekreftende i det han kommer inn i servicebygget i dalstasjonen i Vangslia for å spise lunsj.

– Vi har fått kravene våre innfridd, sier han kort på spørsmål fra OPP om han bekrefter det Erdal hevder.

Daglig leder påpeker at han er helt avhengig av de fast ansatte i staben sin. Om de 15 deltidsansatte som jobber i heisselskapet i helgene, sier han:

– De også ligger 40-50 kroner i timen over tariff. Det er ikke så galt.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert