Ett av Norges største toppturrenn i helga:

Randoenern lørdag!

Margrete Vognill Blokhus gleder seg over lovende værmeldinger og godt skiføre når Norges beste randoutøvere skal gå over fem fjell i Oppdal i helga.

Margrete Vognild Blokhus sier til Radio E6 at alt ligger til rette for en topp rennhelg.

– Vi er så heldige at vi får gå ordinær trasé, det vil si at vi starter ved Haugen gård på Vognill, og derfra går skiløperne fem topper før de ender opp i Oppdal sentrum, forteller hun. Utøverne kan velge å gå fem fjell, tre fjell eller ett fjell, for ulik vanskelighetsgrad.

Randoenern inngår som ett av fire arrangement i Enern-familien. Førstkommende lørdag går startskuddet for et av Norges største toppturrenn. Randoneesporten er relativ liten, likevel forventes rundt 100 startende fordelt på tre ulike distanser:

5 fjell – 17 km/1700 høydemeter

3 fjell – 10 km/ 800 høydemeter

1 fjell – 3 km/280 høydemeter

– Det er jevn fordeling av deltagere på de tre distansene, forteller Vognill. Randoenern er en av Norges største toppturrenn, selv om de bare er rundt hundre deltagere.

– Men rekrutteringen er god, sier Blokhus.

Randoenern inngår som renn i Norgescup for randonee i 2019, og flere utøvere i norgestoppen i randonee har allerede meldt seg på, samtidig som en ser en stor tilvekst av juniorløpere.

– Dette er gledelig for rekrutteringen av sporten. Det er flere lokale deltakere som stiller til start, forteller hun.

Per torsdag formiddag skal disse konkurrere i fem fjell: Jørgen Torve, Håkon Inge Blokhus og Markus Rise.

Så langt stiller ikke mindre enn løpere fra fire nasjonertil start, Finland, Spania, Sverige, Sveits.

Det er lovende værmeldinger og svært gode snøforhold i fjellet.

– Det er i hvert fall nok snø, selv om det er litt vekslende snøforhold. Så håper vi sola tar tak og gjør om snøen litt. Men det vil gå fort for de beste, det er skarpt føre! Og du verden for et vær det er meldt; de som ikke har meldt seg på bør melde seg på nå.

Enern Oppdal og Oppdal Klatreklubb gleder seg til Randoenern 2019, og ønsker både deltakere og publikum velkommen til arrangementet.

Vennligst Logg inn for å kommentere