HEDRET MED MJØLKESPANN: Kåre Reidar Havdal har levert feilfri melk i 25 år.
HEDRET MED MJØLKESPANN: Kåre Reidar Havdal har levert feilfri melk i 25 år.

Har levert feilfri melk i 15 og 25 år:

Elitebønder fra Rennebu

Det andre året mjølkespannet deles ut, er det en rennbygg som oppnår hederen.

I fjor fikk Møyfrid Loe og John Ola Bøe fra Oppdal det aller første Mjølkespannet gjennom tidene i Tines historie.

Mjølkespannet er en hederspris som blir utdelt til melkeprodusenter som har levert elitemelk i sammenhengende 25 år.I fjor var det et slags oppsamlingsheat; siden det var det første Mjølkespannet som noensinne er delt ut, fikk alle som har levert elitemelk i mer enn 25 år hederen.

I år var det Kåre Reidar Havdal fra Gisnadalen i Rennebu som mottok Mjølkespannet. Utdelinga fant sted under en høytidelig markering på Lillestrøm tirsdag kveld i forkant av TINEs årsmøte.

Samtidig fikk Ingunn og Lars Uv fra Rennebu sølvtina, for å ha levert elitemelk i 15 år.

Ikke en eneste glipp

Hver dag måler TINE kvaliteten på melka fra norske melkeprodusenter. Den beste melka blir kategorisert som «elitemelk». Melka blir blant annet analysert for celletall som forteller om jurhelsa, bakterienivå som forteller om hygienisk standard og frie fettsyrer som forteller om smaken på melka. Melka må selvsagt være fri for medisinrester og dette blir kontrollert ved hver eneste melkehenting.

Man må levere elitemelk hver eneste dag for å oppnå heder etter 15 og 25 år.

Kvalitet og grundighet

TINEs styreleder Trond Reierstad og konsernsjef Gunnar Hovland stod for utdelinga på Lillestrøm tirsdag kveld 9. april. Elitemelk er den høyeste kvalitetsmerkingen norske melkebønder kan få for melka, og over 9 100 dager med god fjøsdrift må til for å kunne motta det eksklusive Mjølkespannet i sølv. Nesten 5 500 dager med god fjøsdrift må til for å kunne motta den eksklusive tina i sølv.

Styreleder Trond Reierstad er stolt over hvor dyktige og grundige mottakerne av både Sølvtina og Mjølkespannet er. Bak prestasjonene ligger yrkesstolthet, gode hygienerutiner og grundig planlegging og oppfølging av alle deler av gardsdrifta, med stor vekt på å ta vare på dyra på beste måte.
– Høy kvalitet er det beste konkurransefortrinnet norsk melkeproduksjon har i konkurransen med utenlandske aktører. I løpet av de siste årene har andelen elitemelk økt jevnt. Det betyr at norske forbrukere får melk i verdensklasse, sier Trond Reierstad.

Vennligst Logg inn for å kommentere