Barnas kulturfestival slår på stortromma:

Får Rasmus og verdens beste band på festival i Oppdal

Barnas kulturfestival er den trettende festivalen, og i år har arrangørene gjort litt om på programmet. Temaet for arets festival er «Raushet.»

Barnas kulturfestival starter 29. april, varer hele uka og avsluttes med Barnas verdensdager i Oppdal kulturhus 4. mai.

Styreleder i barnas kulturfestival, Johannes Goksøyr, skriver i en epost til OPP at barnas kulturfestival i år leier inn Rasmus og verdens beste band til barnehagenes kulturfestival.

– I forbindelse med at dette bandet kommer har styret i kulturfestivalen inngått et samarbeid med barneskolene i Oppdal, og kan derfor også tilby konsert til alle elever på småtrinnet i kommunens barneskoler, skriver Goksøyr.

Seksåringene i barnehagene i Oppdal, de såkalte skolestarterne, har sitt eget kor, og Goksøyr antyder at disse får synge noen sanger sammen med bandet.

Konserten vil skje under åpningen av barnas kulturfestival, og for å få plass til en hel konsert, kortes ruta for festivaltoget ned.

I stedet for å gå til sykehjemmet og rundt Auna, vil toget gå forbi ungdomsskole og barneskole, før det vender tilbake til kulturhuset. For å også kunne tilby Oppdal helsesenter en liten konsert, holder førskolekoret generalprøve for beboerne der i forkant av festivalen, skriver han.

Barnehagene ser ellers fram til  ei fin uke med konsert, teater, nye vennskap og en utstilling fylt med årets budskap: raushet!

Vennligst Logg inn for å kommentere