skjermdump: Webkamera fra Storlidalen viser hvordan det ser ut der fredag formiddag.
skjermdump: Webkamera fra Storlidalen viser hvordan det ser ut der fredag formiddag.

Nå forberedes påskeinnfarten i skiløypene:

Varsler drømmeforhold i fjellet

Dale maskin frisker opp løypenettet til palmehelga og tror det blir drømmeforhold i fjellet til langt ut i april.

–  Det ligger til rette for en fin skipåske, og vi får nok drømmeforhold langt ut i april. sier Arnt Erik Dale i Dale Maskin til Radio E6.

Mannskapene hans er ute i løypenettet på morgenkvisten med tre maskiner, i Gjevilvassdalen, langs Skarvatnet og fra Stølen mot Fjellskolen og Vora. Tilbakemeldingen er at nattekulda gjør at skiløypene berger godt, selv om noen løyper – særlig over dyrkamarka ikke kan kjøres med preppemaskin på grunn av snømangel.

Følg preppingen på skisporet.no

Det er særlig i sentrumsnære løyper fra Stølen og Vangslia og ut mot Hindsethmorka det er utfordringer.

–  Der løypa går over innmark er det enkelte barflekker. Det kan være mulig å gå der på ski, men vi kjører ikke med løypemaskinene for å unngå ødeleggelser,  sier han.

Kulda gjør at det kan være hardt i løypenettet, særlig på morgenkvisten.

–  Det knallhardt og faste spor, derfor forsøker vi å frese opp litt der det er antydning til ising. Der sola får tak kan det være litt antydning til slush, sier Arnt Erik Dale, som oppsummerer forholdene slik.

– På utfartsstedene som Grøtsetra, Skaret, Langtjønna og Stølen går det veldig bra. Det er mye snø fjellet, kanskje det er mulig å gå på ski til 17. mai, humrer han.

Værprognosene har lenge vist sol fra skyfri himmel i påskefjellet, og dagens varsel er ikke noe unntak. Først på påskeaften kan det lure seg inn noen skyer, viser langtidsvarselet fra yr.no.

I Storlidalen tråkkes det også løyper som skal ligge rykende klare til påska setter inn.

Artikkelen fortsetter under bildet:

I Storlidalen er det mye snø, i følge yr.no er snødybden 11. april 78 centimeter ved Ångardsvatnet. (Følg opp.no for sak om isfiske på Ångardsvatnet palmesøndag).

Torsdag kveld ble det tråkket spor rundt Høa, og fredag ble det tråkket til Vassenden og pinnen. Lørdag ettermiddag vil det tråkkes på nytt, og utover i påsken holder tråkkemaskinene løypene ved like både mandag, onsdag, skjærtorsdag, langfredag og påskeaften.

Se webkamera fra Storli her.

Løypene fra Lønset tråkkes med snøscooter.

– Det for lite snø for tråkkemaskina, nå er det veldig lite snø fra Lønset til Tærsete, skriver løypeforeningen på Facebook.

Bildet som er lagt ut viser imidlertid flotte forhold i dalen nå:

I Gisnadalen er det kjørt opp løyper og satt opp ferske silt, så der er det også duket for flotte turer i påskeværet. Antagelig er det mange som velger å ta turen opp til Trollfoten denne påska.

Vennligst Logg inn for å kommentere