Premierer størst, minst og flest fisk i Storlidalen:

Isfiske på Ångardsvatnet

Ivar Horvli fra arrangøren gleder seg over forholdene på isen og ser fram til at det kommer mye folk til Ångardsvatnet søndag.

Isfiskekonkurransen arrangeres palmesøndag hvert år, og overskuddet går tilbake til utvikling og drift av lokalsamfunnet på Lønset. I 2019 er det prosjektgruppa Fritt liv på Lønset som er arrangør sammen med Lønset Grunneierlag.

– Vi ser fram til en stor begivenhet palmesøndag, sier Ivar Horvli til Radio E6.

Det er over 50 år siden den første isfiskekonkurransen på Ångardsvatnet ble arrangert, for å ha inntekter til samfunnshuset på Lønset. Nå er det fremdeles slik at inntektene går til lokale formål.

– Men det viktigste er at vi samles og har det trivelig, sier Horvli, som forteller at det er borret omtrent 300 hull foran søndagens konkurranse.

Det er et populært tiltak, og det leier å være smekk fullt på isen.

– I fjor var det 700 deltagere, sier han.

– Det er trivelig å både kjøpe seg grillmat og sitte i sola, som man kan gjøre i år. Det er en trivelig uteaktivitet, og inne på land kan en kjøpe seg mat og drikke.

Nattekulden har berget isen.

– Vi fryktet overvann, og vi satte i gang pumpene som pumper vann fra Ångardsvatnet til Gjevilvatnet et par dager før. Men som det ser ut nå så har det vært såpass kaldt om natta at det har ikke vært antydning til overvann, sier han.

Dermed er det duket for en ekstra trivelig opplevelse i år. Det har vært år der man har lagt ut paller for å komme seg noenlunde tørrskodd over overvannet.

– I år kan en gå på beina overalt, det er fenomenalt. Og i år er det såpass godt skiføre, at jeg vil anbefale skiturer her også, sier han. Og viser til flotte områder oppe ved Kråkvasstind, fra Storli og inn, og over til Gjevilvassdalen.

– Man rekker å ta en tur etter at isfiskekonkurransen er over, sier han.

Det har alltid blitt tatt en god del fisk på dette arrangementet, forteller Horvli. Og heldige fiskere får med seg mer enn bare fisken hjem.

Hovedpremien i år er en elektronisk sparkesykkel, og så er det to weekendopphold for to personer i Bortistu, det er premier fra Storli gard og Oppdaldalsbanken, og flere har levert premier til konkurransen.

– Vi premierer både den største og den minste fisken. Så den minste sardinen, for å kalle den det, blir premiert med 500 kroner, og den som får den største fisken får 1000 kroner. I tillegg premierer vi den som får flest fisk.

– Det er bra kilospris?

– Ja, i alle fall for den minste, ler Horvli.

Vennligst Logg inn for å kommentere