GJESTER PÅ TRAPPA: Mari Elisabeth Breesgård på Breesgård camping (nummer to fra høyre) med gjestene Arve Rønninghaug, Rakel Rønninghaug på sykkel, og Jenny Ulvund.
GJESTER PÅ TRAPPA: Mari Elisabeth Breesgård på Breesgård camping (nummer to fra høyre) med gjestene Arve Rønninghaug, Rakel Rønninghaug på sykkel, og Jenny Ulvund.

På Breesgård har de tradisjonell innsamlings-basar langfredag:

Arrangerer innsamlings-basar

På Breesgård camping blir det i dag tradisjonell langfredagsbasar. Familien som har drevet her har gjennom 20 år samlet inn mer enn 250.000 kroner til inntekt for barnekreftforeningen.

På Breesgård camping er det et yrende liv i påska. Innehaver Mari Elisabeth Breesgård forteller at campinggjestene har passert et generasjonsskifte; fra at det var veldig mange eldre her da hun tok over driften for noen år siden, til at de eldre selger seg ut og barnefamilier erstatter dem. Nå flyr det unger overalt på plassen, og bilene må bare tilpasse tempoet etter stabbende toåringer og syklende sjuåringer. Over hele plassen siver det en duft av grillmat.

– Det er ganske tomt på dagtid her, for folk går i kø opp til Storhornet, ut i Gjevilvassdalen eller kjører til skiheisene, sier hun. Fra klokka fire og utover er det imidlertid full fart.

Hun har fremdeles mange gjester selv om en del har valgt å dra hjem til kysten for å pusse båt eller drive med våropprydding.

– Tradisjonelt er det mest møringer og romsdalinger her, men det har begynt å komme til en del trøndere, sier hun, mens luftambulansen flyr over plassen; en av naboene er helikopterpilot og tar ofte turen innom hjemmet.

Langfredag klokka 16 er det duket for den tradisjonelle påskebasaren familien har arrangert i 20 år; inntekten går til barnekreftforeningen.

– Vi har mange flotte premier, 99,9 prosent av bedriftene jeg spør har kommet med bidrag, og utover det får vi premier fra både gjesterog naboer, sier Mari Elisabeth.

Hun har gjester helt oppe på trappa i påsken. I campingbilen nærmest huset bor Arve Rønninghaug.

– Jeg har vært her noen ganger, forteller han.

– Foreldrene mine hadde fast plass der borte, sier han og peker opp i anlegget. Nå er han her med barn og barnebarn, Rakel her på plassen sammen med ham er ett av sju barnebarn.

– Vi trives veldig godt, smiler Rønninghaug.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments