Ragnhild Meland nett

Ragnhild Meland fra Oppdal Alpin kjørte inn på en 26. plass i lørdagens storslalåm, noe som ville gitt topp ti plassering i aldersbestemte klasser. Foto: Birger Lie, Oppdal Alpin

Prøvekjørere nett

Prøvekjørere fra 14-årsklassen fra Oppdal Alpin på gårsdagens storslalåm: (F.v) Kristian Strand, Oliver Vognild, Elias Vik, Anders Mjøen og Ola Sande. Foto: Birger Lie/Oppdal Alpin

Siste dag for Hovedlandsrennet i alpint:

Avslutter med slalåm

Hovedlandsrennet for 15 og 16-åringer i Oppdal avsluttes søndag med slalåm i Hovden. Her suser Ragnhild Meland ned til en 26. plass i lørdagens storslalåm.

Oppdal Alpin gjennomførte lørdag storslalåm i Hovedlandsrennet 2019. Arrangementet gikk på skinner og i henhold til tidsskjema, opplyser pressekontakt Birger Lie til OPP.

Nærmere 100 frivillige fra alpinklubben deltar i gjennomføringen av arrangementet.

– Det er mildt og salting var nødvendig lørdag. Dette gjør at forholdene blir veldig like og løypa holder seg veldig godt, sier Lie.

Starten gikk ovenfor myra noe høyere opp en øverste hengkant i Hovden.

– Det bidro til ei ekstra spennende og fartsfylt løype. Dette betyr at løperne får med seg stor fart over hengkanten, dette gjør selvsagt at hengkjøringa blir mer krevende, men samtidig med spennende, forteller Lie.

Slik gikk det med de lokale utøverne fra Oppdal Alpin:

Pia Møller som hadde en veldig god dag fredag med 7. plass i Super-kombi var uheldig med en portpassering og ble diskvalifisert i storslalåm.

– Pia satset som vanlig, og av og til skjer dette, sier Lie.

Ragnhild Meland lå på 21. plass etter første omgang, men falt ned til 26 plass etter 2. omgang.

-Det er allikevel veldig bra plassering og i hennes årsklasse ville det gitt topp ti-plassering, i følge Lie.

Han forteller at Erik Ansnes leverte to jevne omganger og kjørte inn til 43 plass av 120 startende. Det ville gitt 18. plass i hans aldersklasse.

– Innsatsen fra våre er veldig bra, de gjør sitt aller beste i NM for U16. Det var artig at fem av dagens prøveløpee var fra Oppdal Alpin, de fikk prøve seg på et høyere nivå enn de kjører til vanlig. De mestret det veldig bra, sier Birger Lie.

Søndag avsluttes Hovedlandsrennet med slalåm i Hovden.

Pia Møller starter som nummer 5, Ragnhild Meland nummer 18 og Erik Ansnes har  startnummer 76.

– Det er tidlig start for at vi skal benytte oss av kaldere snø og mindre slitasje på løya slik at vi får gode forhold, sier Birger Lie, og legger til at det blir premieutdeling ved klubbhuset rett etter rennene.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert