Russ vekter nett

I styrkerommet foregår det litt av hvert. Her blir det vel mye talkum i hodet på vektløfteren som får en tung oppgave, bokstavelig talt. Foto: Per Ole Aalberg

Russerevy 2

Det mangler ikke på kreativitet for å slippe unna orienteringen til lærer Marius Møbius (t.v.) alias Olaf Hauge. Foto: Per Ole Aalberg

Russerevy 3

Hva gjør man når skogen gjemmer orienteringspostene?

Russerevy 4

Vel tilbake fra orienteringsturen som har hatt sin pris for Emil Sakshaug. Sjekk hva som stikker ut av kneet!

Russerevy 5

Flere forrykende dansenummer gjorde revyen til en fartsfylt forestilling. Foto: Per Ole Aalberg

Russerevy 6

Revyvise med aktuelle tema i lokalsamfunnet, freført av: Andreas Stamnes, gitar (t.v), Marta Bjerkaas, Sondre W. Melhus, Rolf Liabø, Eivor Sundseth, Christian Bruaset Bræin, Ingrid Killingberg (syngene) og Elise Rogstad.

Russerevy 7

Kan familieterapi hjelpe mot ungdommens drikking? Anna Aune Bøe (f.v), Aslak Oliver Lauritzen, Maren Katrine Frigard og Lotte Riise (sittende).

Russerevy 8

Noe annerledes pianospill fra Rolf Liabø (t.v.) og Isak Skarsheim Rian.

Russerevy 9

Lærerne kjeder seg på personaltur til Rhodos. Andreas Stamnes (t.v.), Anna Aune Bøe, Elise Rogstad (stående), Marta Bjerkaas og Sondre Wolden Melhus.

Russerevy 10

Lærer på personaltur.

Russerevy 11

To havnet overraskende til sengs, men blir ikke mindre fortusta når tredjemann dukker opp: Karl-Erik Jøssund (t.v), Sander Lunde og Ingrid Killingberg.

Russ vekter nett

I styrkerommet foregår det litt av hvert. Her blir det vel mye talkum i hodet på vektløfteren som får en tung oppgave, bokstavelig talt. Foto: Per Ole Aalberg

Russerevy 12

Hodet fullt av talkum.

Russerevy 13

Foreldremøtet på Berghallen tar av.

Russerevy 14

Foreldrene var urolig for ungdommenes drikkekultur.......

Russerevy 15

Agne Furunes og Hans Wolden i Adjø-duett med elevorkester.

Russerevy 16

Oppdalsrussen danser seg til avslutning med YMCA.

Forrykende helaften i storstua:

Dette er i hodet på russen

Årets russ serverte morsomme sketsjer med harselas mot lærere og foreldre, en ekte revyvise med lokalt samfunnsengasjement, samt en smule selvironi i kveldens revy.

«I hodet på russen» er tema for årets revy, som starter med et forrykende og kreativt dansenummer til The Greatest Show. Lista legges dermed like høyt som svevene til Andreas Stamnes der han suser over scenen. Landingen kommer vi tilbake til.

Så til det som kom derimellom.

Det er en sprek gjeng vi har med å gjøre, og det skulle bare mangle, her er det mange idrettsfags-elever. Men like fullt utvises det stor kreativitet for å unnslippe gymtimen der orientering i Kåsen står på programmet. En utspekulert og selvpåført hjernerystelse kan vel gå gjennom lærerens nåløye, men hva med misnøye over høyt hårfeste og rennende maskara?

Noen studenter, særlig «den høye mørke» Emil Sakshaug får det spesielt utfordrende når også trærne spiller ham et puss og skjuler postene. Da er det ikke lett å orientere seg.

Med glimt i øyet kommenterer russen på sitt vis aktuelle hendelser i fjellbygda. En klassisk revyvise med sideblikk på årets hendelser der «Nato kom, og Kirsti gikk», og sommerens tørke som resulterte i at «bøndern såg itj arme rå».

Fint med litt selvironi om ungdomskultur også: «Brystet frem og rompa ut, smile pent og kyssetrut. Takk og lov for Instagram, for e ska opp og fram!». Alt til tonen av Bamsefars fødselsdag.

Russens alkoholforbruk er alltid gjenstand for diskusjon og da kan kanskje familieterapi være løsningen? Terapeuten besøker en religiøs familie som «drikker kun altervin», som er sikker på at barna deres ikke nyter alkohol, mens andre sender med avkommet drikkevarer på fest. Resultatet er at alle ungdommene ender på fest, uansett.

De mange russefestene og drikkepresset ble behørig omtalt i OPP i fjor høst. FAU kalte inn til foreldremøte med formanende politi til stede. Dette blir en lissepasning til russen som med atskillig glimt i øyet lager en egen historie i sitt hode. Settingen er et FAU-møte på Berghallen, med politi og presse til stede. Når jamringen over de unge er slutt, er det journalisten som konkluderer:

–  Vi tar en dram!

Dermed er det gjort. Møtet tar helt av og ender i en durabelig fest som muligens overgår de samme foreldrenes egne fantasier om ungdommenes party. Alt til stor fornøyelse i salen! Poenget sitter som et skudd.

Ingen russerevy uten balanseøvelser på streken. I et såkalt «Edel-nummer» gir Rolf Liabø og Isak Skarsheim Rian øvelsen firhendig piano en ny asosiasjon. Når morgenkåpa faller sier fantasien oss at dette kan være noe mer enn bjelleklang, for å si det slik.

Lærerne får også sitt, naturligvis med glimt fra styrketreningsrommet, den nevnte orienteringen i Kåsen, og en personaltur til Rhodos som åpenbart blir kjedelig uten at russen er til stede.

Det er mye refleksjon i hodet på russen, veldig mye kreativitet, fart og lekenhet. Og seriøsitet. I revyens landingsfase får vi den myke Jahn Teigen-låta Adjø med revysjef Hans Wolden og Agne Furunes i duett, godt hjulpet av et eget elevband og dansere som fyller på med god stemning mens bilder fra tre år ved Oppdal videregående skole ruller på storskjerm.

Ja, det er vemodig å si adjø.

Men først er det russetid – derfor er det et friskt og godt koordinert dansenummer til klassikeren. YMCA helt til slutt.

En drøy time i storsalen er over for 330 gjester, mange av dem stolte foreldre, besteforeldre og venner av russen. På vei ut møter vi noen av lærere deres, som humrer godt over det de har sett og hørt. Ingen av dem føler seg tråkket på tærne.

Her er deres attest:

– Dette var godt innafor!

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert