Kanskje kommer Kongen? Kokk Christoffer Steffensen (t.v), servitør Linn Kvam og Happy-sjef Inger-Helen Ishoel Olsen sprettere cideren for kong Per.
Kanskje kommer Kongen? Kokk Christoffer Steffensen (t.v), servitør Linn Kvam og Happy-sjef Inger-Helen Ishoel Olsen sprettere cideren for kong Per.Bilde 1 av 14
Kaptein Sabeltann, alias Christoffer Steffensen.
Kaptein Sabeltann, alias Christoffer Steffensen.Bilde 2 av 14
Kristian Ytterhus (f.v), Jannicke Tilset, Anders Fossum og Frode Grendal synger med på Den vakreste som fins, sammen med Julie Wintherheim og Bård Stenkløv i bandet.
Kristian Ytterhus (f.v), Jannicke Tilset, Anders Fossum og Frode Grendal synger med på Den vakreste som fins, sammen med Julie Wintherheim og Bård Stenkløv i bandet.Bilde 3 av 14
Fride Larsdatter Megarden (8) holder venninnen Hivin i hånden. Driva oppvekstsenters barnekor sang med.
Fride Larsdatter Megarden (8) holder venninnen Hivin i hånden. Driva oppvekstsenters barnekor sang med.Bilde 4 av 14
Christoffer Steffensen sang Møkkamann.
Christoffer Steffensen sang Møkkamann.Bilde 5 av 14
Happy Teater er storfan av Abba, derav tittelen på årets show. Derfor måtte det bli plass til Waterloo.
Happy Teater er storfan av Abba, derav tittelen på årets show. Derfor måtte det bli plass til Waterloo.Bilde 6 av 14
Bilde tå'n Ivers der Kristian Ytterhus synger duett med Thomas Brøndbo.
Bilde tå'n Ivers der Kristian Ytterhus synger duett med Thomas Brøndbo.Bilde 7 av 14
Frode Grendal og Märtha Louise Robertsen.
Frode Grendal og Märtha Louise Robertsen.Bilde 8 av 14
Inger Helen Ishoel Olsen og Knut Olav Gjerstad
Inger Helen Ishoel Olsen og Knut Olav GjerstadBilde 9 av 14
Thomas Brøndbo, Christoffer Steffensen og Linn Kvam hilser kongen velkommen.
Thomas Brøndbo, Christoffer Steffensen og Linn Kvam hilser kongen velkommen.Bilde 10 av 14
Frode Grendal synger sammen med Brøndbo og leverer munnspillsolo.
Frode Grendal synger sammen med Brøndbo og leverer munnspillsolo.Bilde 11 av 14
Jannicke Tilset og Thomas Brøndbo.
Jannicke Tilset og Thomas Brøndbo.Bilde 12 av 14
Morten Tilset ville også spille sammen med Brøndbo.
Morten Tilset ville også spille sammen med Brøndbo.Bilde 13 av 14
Alle på scenen, sammen med alle som hadde lyst til å komme på scenen i avslutningsnummeret. Oppdal kulturforum var stødig band i kveld og bestod av Marius Wintherheim (gitar), Stephanie Bergenwall Strand (trommer), Kerstin Bergenwall (tangenter), Julie Wintherheim og Bård Stenkløv (vokal), Thor Anders Berget (bass/tangenter) og Sverre Stenløkk (gitarer/saksofon).
Alle på scenen, sammen med alle som hadde lyst til å komme på scenen i avslutningsnummeret. Oppdal kulturforum var stødig band i kveld og bestod av Marius Wintherheim (gitar), Stephanie Bergenwall Strand (trommer), Kerstin Bergenwall (tangenter), Julie Wintherheim og Bård Stenkløv (vokal), Thor Anders Berget (bass/tangenter) og Sverre Stenløkk (gitarer/saksofon).Bilde 14 av 14

Happy Teater fylte Oppdal kulturhus:

Dette var helt konge!

Happy Teater er tilbake og denne gangen røvet de virkelig hjertene våre!

Det er to år siden forrige gang gledessprederne i Happy Teater tok Oppdal med storm, og satsingen ble så vellykket at det ganske raskt ble snakket om å sette opp en ny forestilling.

Avgjørelsen ble tatt i fjor høst. De sa:

«Here We Go Again!» – og det ble navnet på søndagens show.

Artistene har selv plukket ut repertoaret, de har terpet og øvd sammen med alle sine gode hjelpere, anført av Inger Helen Ishoel Olsen og Hege Mellem for så å fylle storstua i Oppdal kulturhus til randen.

Showet åpner med at Den sorte dame ruller inn på scenen, skipet til kaptein Sabeltann alias Cristoffer Steffensen er pakket fullt med pirater. Sjarmerende, men også litt skumle pirater. De røver til seg hjertene i den fullsatte salen med en gang, og slipper dem ikke før etter to begivenhetsrike timer, som er uten dødpunkt, men med masse latter.

Og noen tårer.

For det er trist at noen i Happy Teater har gått bort siden forrige gang. Både Aud Ingvild Fjelldal og Happy-vennen Anne Kristine Mellemseter døde nylig og etterlot seg store savn. De blir minnet på en verdig måte av vennene med en fin billed-revy, mens musikerne i Oppdal kulturforum synger Jahn Teigens Den vakreste som fins og skuespillerne synger med og kommer med roser.

–Aud Ingvild lærte oss at vi aldri må slutte å klemme hverandre, sier Inger Helen Ishoel Olsen, som deler fine ord til ettertanke mellom sceneskiftene.

Vi får også høre historien om Knut Olav Gjerstad som ble påkjørt to ganger på samme sted, ved Bøndenesbygget sør for sentrum. Først som fireåring og senere som 18-åring. Han er lenket til rullestolen, men er bygdas gledesspreder, noe en liten spørrerunde på Auna også dokumenterer. Sekvensen avsluttes med en rørende hilsen i form av en stor hjerteformasjon til Gjerstad, som også er til stede i salen.

Gode lykkeønskninger er fint å ha for hele Happy-gjengen – som er mer enn gjennomsnittlig opptatt av fotball og RBK. Hva er bedre da enn videohilsenen kommer fra selveste Pål André Helland som håper det går bedre for dem enn det gikk for RBK som tapte mot Bodø for en uke siden!

Kjærligheten til Trollungan er stor, og Kristian Ytterhus koser seg når han synger Bilde Tå’n Ivers sammen med en av kveldens musikalske gjester, Thomas Brøndbo (mer om ham siden), mens RBK-flaggene vaier i bakgrunnen. Deretter følger Rosenborgsangen og stemningen er snart i taket. Ryktet går om at denne høres ofte og godt når Happy-medlemmene slår seg løs i Engvegen.

–  Det er viktig å heie på hverandre, sier Inger-Helen Ishoel Olsen.

Denne kvelden handler også om å la barrierene falle og glede seg sammen. Derfor er det som seg hør og bør at dansere fra kulturskolen og Driva oppvekstsenters barnekor er med på å krydre forestillingen.

–  Jeg har gjort mye musikalsk her og der, men dette er mitt absolutte høydepunkt så langt, sier Brøndbo, som fikk høre om Happy Teater da han spilte opp til dans i Trondheim. Siden spilte han selv opp til konsert i Innset kirke i fjor og fikk med seg den glade gjengen fra Oppdal. De fant tonen så godt at Brøndbo like godt ble invitert til kveldens konsert.

Det blir duetter. Sangen Amalie sammen med Jannicke Tilset, Lille Måltrost med Frode Grendal – som også varter opp med munnspill-solo, og Morten Tilset som improviserer og slår til med en uanmeldt luftgitar-solo når Brøndbo er i sving med Du sa æ va en drøm. Noe som går helt fint.

–  Æ trur æ må fløtt hit! Sier Brøndbo som storkoser seg med aktørene.

Så dekkes langbordet. Servitøren og kokken kommer. De har med seg både kalkun og gåselever. Rødbeter og løk er også på bordet. Lensmannen er der, presten også og en stram sjåfør. Men én plass er ledig.

Kanskje kommer Kongen? Ja. I midt sangen med samme navn gjør han sin entré, riktig nok i Per Asphaugs skikkelse, som hilser fra Dronningen, slår i glasset og holder en liten «tale» om at det er viktig at vi er vennlige mot hverandre og har respekt for medmennesker.

Hadde kong Per fått mer taletid ville takken går til skuespillerne, de kreative ildsjelene innen PU i Oppdal kommune og de mange frivillige som så fint løftet frem menneskeverdet.

Festen er allerede i gang. Skål!  – i Happy Teaters cider.

Dette var helt konge!

Vennligst Logg inn for å kommentere