Midtbygden Skyttarlag og Lønset Skyttarlag gir ikke opp kampen om å få LS til Oppdal i 2023. Bildet er fra forrige LS i bygda i 2013.

Midtbygden Skyttarlag og Lønset Skyttarlag gir ikke opp kampen om å få LS til Oppdal i 2023. Bildet er fra forrige LS i bygda i 2013. Foto: Morgan Frelsøy, arkiv

Skytterlagene tror fortsatt Oppdal kan bli arrangør:

Gir ikke opp LS-kampen

Skytterlagene i Oppdal gir ikke opp kampen om å få Landsskytterstevnet i 2023, selv om skytterstyret innstiller på at Steinkjer bør få arrangementet.

I dag ble det kjent at skytterstyret vil gi Landsskytterstevnet i 2023 til Steinkjer som stod som arrangør forrige gang i 2007.

President i Det Frivilllige Skyttervesen, Bernt Brovold sier at innstillingen falt etter nøye diskusjon i styret som var delt.

– Vi har en luksussituasjon i Trøndelag med tre flotte arenaer som det er marginale forskjeller mellom, sier Brovold til OPP.

Når det var Steinkjer som trakk lengste strå og fikk fem stemmer mot to til Oppdal og Stjørdal i skytterstyret, sier skytterpresidenten følgende om hva som ble avgjørende:

– Argumentet fra flertallet var at baneanlegget i Steinkjer er under press i forbindelse med byutviklingen. Vi kan mistet et baneanlegg om de ikke får arrangementet, området kan bli bebygd, påpeker Brovold.

– Hva vil du si til Oppdal der de nok er skuffet over skytterstyret?

– Det er å dra det litt langt. Skytterstyret innstiller til Skyttertinget som er helt suverene. Som en trøst til oppdalingene må jeg si at ingenting er avgjort. Stå på, oppdalinger! oppfordrer skytterpresidenten.

–  Vi står på, for vi vil jo absolutt ha arrangementet, sier leder i Lønset Skyttarlag Ivar Grændsen til OPP. De står som arrangør sammen med Midtbygden Skyttarlag som ledes av Arne Helgetun som for tiden er på reise i Afrika.

Helgetun skriver følgende i en tekstmelding til OPP:

–  Styrets innstilling tar vi til etterretning. Vi kommer til å jobbe med informasjon rettet mot ting-medlemmene som avgjør saken 3. august.

Helgetun påpeker at de tre søkerne Steinkjer, Stjørdal og Oppdal får presentere sine kandidatur der.

–Tinget har i fire av de seks siste gangene gått i mot styrets innstilling, det gjør at vi ser positivt på jobben fremover, skriver Helgetun.

Ivar Grændsen peker på at det er lagt ned et stort arbeid med LS-søknaden.

– Når vi har kommet så langt kan vi ikke sitte på gjerdet. Det må være en ganske klar årsak til at vi ikke er med i Skytterstyrets betraktning, sier Grændsen, som stiller seg tvilende til skytterpresidentens forklaring på valget av Steinkjer.

–  Det kan ikke være Skyttertingets jobb å være med på å hjelpe til for å bevare et anlegg, mener han.

Grændsen sier at skytterlagene skal drøfte skytterstyrets innstilling på et møte der de tar stilling til den videre strategien.

Oppdal har arrangert LS tre ganger tidligere, i 1993,  2003 og i 2013 og gjennomførte betydelige investeringer før stevnet for seks år siden. Da gikk arrangementet med et betydelig underskudd, men både kommune og skytterlag har jobbet for å få LS tilbake, blant annet for å forsvare de investeringer som er gjort.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert