Ingrid Lian Bjørgum_MF

Ingrid Lian-Bjørgum var en av gospelkorets solister torsdag kveld. Hun ga en nydelig og meget troverdig versjon av Ingmar Olsson-låta Du vet väl om at du är värdefull. Foto: Morgan Frelsøy

Bjørgunn Alice Tønnesland_MF

Bjørgunn Alice Tønnesland har soul-stemme av klasse og var både solist og pianist. Foto: Morgan Frelsøy

Ingrid Lian Bjørgum_Oppdal gospelkor_MF

Bård Stenkløv_MF

Bård Stenkløv. Foto: Morgan Frelsøy

Skavern, piano, band_MF

Musikalsk leder i gospelkoret, Ragnhild Skavern, Thor-Anders Berget, Ole Hjalmar Stamnes og Kristian Aune. Foto: Morgan Frelsøy

Britt Aalmen_MF

Britt Unni Aalmen var en av flere dyktige solister. Foto: Morgan Frelsøy

Morten Olsen_MF

Mr. Gospel i Oppdal, Morten Olsen ledet kvelden og koste seg sammen med koret. Foto: Morgan Frelsøy

Märtha Louise_MF

En sprudlende Märtha Louise Robertsen førte an på siste låta som også ble ekstranummer. Foto: Morgan Frelsøy

Oppdal Gospelkor, m solister_MF

Hanne Løvrød Granheim og Morten Olsen åpnet konserten. Foto: Morgan Frelsøy

Energisk konsert med Oppdal gospelkor:

Heltent kor samlet fullt hus

Det et ikke mulig å henge med hodet etter halvannen time sammen med Oppdal gospelkor.

Det var et forsterket gospelkor som fylte aulaen til Oppdal Kristne Senter på Tågvollan torsdag kveld. Flere nye sangere, vi telte nesten 30, bidrog til et fyldigere lydbilde enn vi har hørt på lenge.

Og ikke minst et enda mer energisk kor med sterke, lokale solister. Ingrid Lian-Bjørgum, godt kjent som vokalist og frontfigur i Sol i Skuggeskog og som Karen Lønset i musikkspillet Lady Arbuthnott. I kveld i nydelig duett med Oppdals Mr. Gospel, Morten Olsen på låta He touched me – blant annet kjent fra Elsvis’ gospelrepertoar. Låta er enkel og rolig, men likevel med mye nerve der koret trykker på i refrenget.

Og ennå er det egentlig bare oppvarming for koret som foreløpig vugger forsiktig side til side mens de tar oss gjennom noen rolige låter. En halvtimes tid ute i konserten forklarer Morten Olsen at gospelsjangeren kjennetegnes av intens vokal og en «call-responce»-stil, en forsanger som leder an, mens koret og menigheten svarer.

Og i det øyeblikket begynner dette virkelig å ligne en gospelkonsert. Vi får Andrae Crouch-klassikeren Soon And Very Soon og folk klapper med. Dette er kjent stoff. Koret stråler tilbake og den forsiktige vuggingen byttes med litt mer bestemte bevegelser.

Så setter Bjørgunn Alice Tønnesland seg ved pianoet og leder an i bues-aktige Just A Closer Walk With Thee. Først rolig mens koret har satt seg ned for å høre på. Låta bygges opp gradvis, solisten hengir seg til oppgaven og vi får høre en sjelfull og fyldig soul-stemme som leker seg sikkert i hele toneregisteret. Etterhvert synger koret med og det gis rom for et par solopartier med hammond-tangenter og elgitar.

Absolutt ett av kveldens høydepunkt.

Oh Happy Day! Nå er det ingen som henger med hodet lenger og det er ikke mange av de 250 fremmøtte som ikke klapper med.

Bård Stenkløv er solist på Good Time som rister skikkelig løs. Det gjør sannelig også Märtha Louise Robertsen som er solist på siste låta I’ve Got A Newborn Soul. Sprudlende og glad lokker hun alle opp på beina i taktfast og stående applaus, og tar like godt en reprise for et publikum som gjerne vil ha mer.

Oppdal gospelkor er en fin blanding av topp og bredde og er mer vital enn på lenge. Stemmene utfyller hverandre godt og musikerne Thor-Anders Berget (tangenter), Ole Hjalmar Stamnes (elgitar), Kristian Aune (bass) og Stephanie Bergenwall Strand (trommer) anført av musikalsk leder Ragnhild Skavern (piano) gjør en stødig jobb.

Tidligere har ikke korets musikerne sluppet seg veldig mye løs, men i kveld er det annerledes. Thor-Anders Berget får boltre seg med hammond-lyd på flere låter og Ole-Hjalmar Stamnes leverer noen lekne gitarriff.

Overskuddet fra kvelden går til nødhjelp blant trengende i Moskva, der oppdalingen Mats Ola Ishoel driver menighet og utstrakt hjelpearbeid. På video hilser Ishoel til sine venner i Oppdal og takker for all hjelp og støtte.

Det ble ikke bare gospel, slik koret lovet på forhånd. Her ble det også masse energi og god stemning, samt et solid overskudd til en god sak.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert