LØS HUND: Det ble for fristende å slippe hunden for dette paret i Vora skjærtorsdag.

LØS HUND: Det ble for fristende å slippe hunden for dette paret i Vora skjærtorsdag. Foto: OPP-tipser

Drektige simler og hekkende fugler er sårbare i fjellet:

Ikke gjør som dette paret!

Også unger på ski og folk som har respekt for hund, skremmes av løse hunder i påskefjellet nå.

– Sjuåringen min hadde akkkurat gått i forveien opp mot fjellet, da jeg så den store hunden komme løpende, sier en mamma. Hun rakk å rope på den unge skiløperen, og paret med hunden passerte mens hun stod igjen med hjertet i halsen.

– Han er redd hunder, og hadde blitt fryktelig skremt om han møtte denne bikkja, sier hun.

– Jeg tviler også på at de hadde kontroll på hunden, sier fotografen, som ønsker å minne folk på at det er mange årsaker nå til å ikke slippe hunden løs.

Båndtvangen inntrådet som kjent 1. april, men mange gjør som paret på bildet; lar hundene løpe.

Fylkesmannnen i Trøndelag skriver på sine hjemmesider at det er mange årsaker til å jobbe med egen kondis og ha hunden i bånd på denne tiden:

Tamrein og villrein er nå på vei inn i vår- og sommerbeiteområdene sine. Etter en lang vinter på «sparebluss» har de lite ressurser å avse til unødig flukt. Drektige simler er særlig sårbar for forstyrrelser, og har behov for ro og fred til å bygge opp fettressursene for å fostre opp kalven sin.

Om du skulle treffe på en reinflokk er derfor lurt å ta ta hensyn til vindretning og respektere reinens behov for ro og avstand. For de som ferdes med hund er det viktig å vise særlig hensyn, og vi viser spesielt til den generelle båndtvangbestemmelsen for perioden 1. april til 20. august (Lov om hundehold).

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert