«Jobben din er ulovlig!» «Du er en forbryter!» :

«Jobben din er ulovlig!»

«Jobben din er ulovlig! Du er en forbryter!»
Tenk deg at noen kom og sa deg dette opp i ansiktet. Hvordan ville du ha reagert, spør Kari Toftaker i dette debattinnlegget.

Det er denne beskjeden pelsdyrnæringa har fått. De har fått beskjed om at de driver ei ulovlig næring – uten noen form for begrunnelse. Den eneste forklaringen de har fått er at dette er et politisk kompromiss mellom Venstre og de andre regjeringspartiene, nå velsignet av KrF.

Stortinget – Norges nasjonalforsamling – har bestemt det motsatte; pelsdyrnæringa ER ei lovlig næring! Pelsdyrnæringa har tilpasset seg et stadig strengere lovverk og tar dyrevelferd på ytterste alvor. Kun ett år etter at de fikk grønt lys i Stortinget velger Høyre og Frp å slippe Venstre inn i regjering og ofre pelsdyrproduksjonen. Regjeringen arrangerer fest på vegne av mennesker som har drevet ei lovlig næring i over 100 år! Kan du begripe det?

Kanskje føles det som å sitte i fengsel uten at du har gjort noe ulovlig. Kanskje føles det som å bli slått i ryggen eller bli pissa på. Eller som å bli trampa på når du ligger nede. Det er umenneskelig det som skjer!

Regjeringspartiene med «næringspartiet» Høyre i spissen har kun en mulighet for å redde seg ut av en historisk tabbe som ikke kan bortforklares. : De må gi pelsdyrnæringa en verdig sluttpakke!

I tillegg – hvis næringa skal dø – så må dette skje raskt. Vi kan på ingen måte seigpine mennesker i seks år!

Tilbudet som er framlagt er en hån mot menneskene som opplever det mest nedverdigende næringsvedtak som noensinne har skjedd i Norges historie.

På vegne av Oppdal senterparti,

Kari Toftaker

Vennligst Logg inn for å kommentere
2 Kommentartråd
0 Svar
0 Følgere
 
Kommentar med flest reaksjoner
Mest populære kommentartråd
2 Kommentarforfattere
Sverre Loeng PetersenInge Bertil Bruseth Siste kommentarforfattere
nyeste eldste mest reagert på
Inge Bertil Bruseth
Gjest
Inge Bertil Bruseth

Vil tro at revbonden vil det beste for dyret, kan ikke forestille meg noen vanskjøtsel.

Sverre Loeng Petersen
Gjest
Sverre Loeng Petersen

Vil nå tro at pelsdyrbønder i Norge tar vare på dyra sine. Å avvikle dette skaper jo bare mer eksport fra land med mye vanskjøtsel på dyr. Rar tankegang å fjerne dette og tro at lille Norge skal hjelpe dyra i hele verden.