Stor utfart, lite å gjøre for Røde Kors:

Kun én skade i påskefjellet

En fantastisk start på påsken i oppdalsregionen – og Røde Kors melder om få skader på en stor utfartsdag.

I dag kan Sør-Trøndelag Røde Kors melde om kun én rapportert skade i påskefjellet. Skaden skjedde ute i terrenget, og dermed har det ikke vært én eneste skade i alpinanlegg. Det har vært stor utfart i hele distriktet, og på de store utfartsstedene i Oppdal var det mye folk i dag. Både i Gjevilvassdalen, på Skaret og på Nerskogen var det mye folk ute på ski.

Det er for tiden meget fint skiføre, med kulde om natten som gjør at det er faste og fine løyper selv om det er sju-åtte varmegrader på dagtid.

I fjor rykket frivillige i Sør-Trøndelag Røde Kors ut på 36 oppdrag for å assistere påsketurister, med 38 innrapporterte skader. Dette var ny rekord siden skaderapporteringen startet.

Dagens tips fra Infosentralen: Stol ikke 100 prosent på mobiltelefonen din når du er ute i fjellet. Vær oppmerksom på at dekning og batterikapasitet kan være dårligere enn forventet. Vi oppfordrer derfor alle til å ha gjort gode avtaler på hvor du skal på tur og når du regner med å være tilbake. Så vet hjelpemannskapene hvilket område du er i, om uhellet skulle være ute.

Også i år er de frivillige i hjelpekorpsene i Sør-Trøndelag Røde Kors i forhøyet påskeberedskap for å trygge både innbyggere og turister i fjell og by.

På åtte hytter/depot og med 10 hjemmevakter er 18 hjelpekorps i beredskap med godkjente og godt trente frivillige. Nasjonalt er 1200 hjelpekorpsere i påskeberedskap på 150 vaktstasjoner over hele Norge.

Gjennom påsken i 2018 ble det registrert 386 oppdrag over hele Norge, med 987 registrerte skader behandlet av frivillige i Røde Kors Hjelpekorps.

Infosentralen for Sør-Trøndelag Røde Kors ligger på Vognildsetra på Oppdal. Sentralen er bemannet 12. ­– ­22. april.

Vennligst Logg inn for å kommentere